Skupnost oživela igro Age of Empires Online

Minilo je že več kot 3 leta, od kar so se uradni strežniki igre Age of Empires Online zaprli. Mnogi si tega niso želeli, a bilo je za pričakovati. Kljub temu, da je igra po mnenju mnogih, imela najboljšo igralno izkušnjo v Age of Empires seriji, ji to ni pomagalo. Eden izmed večjih težav je vsekakor bil občutek, kot da igraš slabo sestavljeno mobilno igro. Mnoge stvari so bile zaprte za plačilnim zidom, in če si želel izkusiti popolno igralno izkušnjo, te je igra lahko kar lepo udarila po denarnici. Zraven vsega tega pa je zamorilo še to, da si lahko z realnim denarjem kupil stvari, ki so ti prinesle veliko večjo prednost. Tu je bil še kup manjših težav kot  je platforma Game for Windows LIVE kot tudi to, da v določenih državah (tudi v Sloveniji) nisi mogel kupiti civilizacije ali dostopa do določene vsebine, ker preprosto tvoja država ni bila podprta.

A kljub vsem tem težavam, je igra imela ogromno podporo in tudi takoj po zaprtju, se je po spletu pojavilo ogromno prošenj kot tudi peticij za ponovno odprtje strežnikov. A ker so mnogi vedeli, da bo to nemogoče, so si vsaj želeli, da bi igri odstranili večigralske lastnosti in jo ponudili kot enoigralsko igro, za preigravanje kampanje in “skirmish” iger proti računalniku (AI). A razvijalci kot tudi založnik niso več poslušali. Pojavilo se je zatišje, dokler se nekaj članov skupnosti ni odločilo igre prebuditi. Začeli so s projektom, ki je preko urejevalnika map omogočal zagon scenarijev in prišli tako daleč, da so oboževalcem ponudili igro brez večigralskih sposobnosti. A to jih ni ustavilo, seveda so si želeli več in tako ustvarili nov projekt imenovan Project Celeste, ki omogoča igranje igre tako, kot jo je bilo mogoče pred dobrimi tremi leti.

Ampak seveda je tukaj ena zelo velika razlika. Tokrat je igra popolnoma brezplačna. Vsaka civilizacija in vsak del igre je takoj, ko ustvarite račun, na voljo za igranje. Žal še nekaj stvari manjka, a razvijalci se močno trudijo te stvari dodati in tudi izboljšati. To pa ni vse, razvijalci prav tako dodajajo novo vsebino v igro kot npr. kampanjo mesta Athens, ki se odklene, ko se doseže stopnja 30. Tako priporočamo, da igri ponudite novo priložnost, saj je z vso odklenjeno vsebino in z nekaj novostmi igralna izkušnja veliko boljša.

Ampak kako jo namestiti? Preprosto, namestite originalno verzijo igre Age of Empires Online, ki jo lahko dobite tukaj; Prenesete zaganjalnik, ki ga lahko dobite tule; Ko je prenos zaganjalnika končan, odprete Celeste_Launcher_Gui.zip, datoteke v njej prestavite v direktorij, kamor ste namestili originalno verzijo igre. Ko to storite, poiščite program Celeste_Launcher_Gui.exe in ga zaženite (priporočamo, da si ustvarite bližnjico do tega programa na namizju); Ustvarite račun, se prijavite in pritisnete Play, zadnji korak pa je samo še veselo igranje.

Če med celotnim procesom naletite na kakšno težavo, vam priporočamo, da si preberete podrobnejša navodila za inštalacijo igre, ki jih najdete tukaj. Ali pa si ogledate spodnji video vodič.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime