Hearthstone: Kobolts&Catacombs – kratek pregled nove razširitve

V četrtek je izšla najnovejša razširitev za Hearthstone z imenom Kobolti in Katakombe.

Cilj te razširitve je bil narediti set kart, katere povezuje v taki ali drugačni obliki zaklad. Zato so iz zgodbe Warcrafta vzeli Kobolte, kateri živijo pod zemljo in izdelujejo rove, kopičijo pa tudi prej omenjene dragocene zaklade. A ker je to Hearthstone, so se v teh katakombah prikazali tudi pustolovci, to pa smo mi in naša mala skupinica.

Dungeon Run

Del razširitve je tudi nov brezplačen način igre za enega igralca imenovan Dungeon Run. Blizzard pravi, da ima ta veliko variabilnost, saj poseduje 48 različnih nasprotnikov, kjer se v eni temnici bojujemo proti osmim grdavžem. Vsakič, ko premagamo nasprotnika, se težavnost poveča. Če jih premagamo vseh osem, z vsakim razredom, dobimo novo slikico za zadnjo stran karte. Za igranje Dungeon Runa ne potrebuješ nobene karte, saj kupčke sestavljaš med samo igro. Vsakič, ko premagamo enega nasprotnika, dobimo na izbiro tri sete kart, s katerimi dopolnimo svoj kupček. Med preigravanjem lahko pridobimo tri zaklade, ki so izjemno močne karte, ki lahko obrnejo še tako slabo situacijo.

Način je zelo zanimiv, saj je vsaka igra različna, saj vsakič sestaviš nov set, prav tako pa dobivamo različne nasprotnike. Čeprav je Blizzard poznan po izdelavi slabe umetne inteligence, se je tokrat kar izkazal.

Karte

Drug del razširitve so same karte, kjer si skupnost igralcev Hearthstona deli mnenje, da tokratne niso bile nek presežek, a spet niso ravno za odmet. Kot vsakič je prišlo nekaj novih arhitektur (primer: Spell hunter brez minionov), nekaj kombinacij je pridobilo na moči (primer: Murloc Paladin), kar nekaj skupkov pa je postalo uporabnih (primer: Quest Paladin, katerega sem sestavil tudi sam). Seveda se bo meta igra vzpostavila šele po kakšnem tednu ali dveh.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime