Crytek toži ustvarjalca igre Star Citizen

Crytek, razvijalec grafičnega motorčka CryEngine, je vložil tožbo proti razvijalcu Cloud Imerium Games, ki trenutno ustvarja igro Star Citizen.

Projekt, ki je postal znan zaradi svoje masivnosti in predvsem zaradi ogromne količine donacij (zbrali so že preko 173 milijonov dolarjev), je tako zašel v kar globoke finančne probleme. Crytek zahteva od razvijalca odškodnino v “direktni škodi”, ki znaša preko 75.000$. Poleg tega zahteva odškodnino od indirektne ter posledične škode, ki naj bi se poznala v manjših dobičkih podjetja. Tu naj bi nastala še škoda in stroški zaradi razvijalčevega neupoštevanja avtorskih pravic ter zahtevek, da CIG preneha uporabljati njihov motorček. Problem naj bi bil v igrini samostojni kampanji, Sqadron 42, ki naj bi bila ločena od osnovnega projekta. Ta namreč ne spada pod osnovno pogodbo, ki sta jo sklenili partiji in ker niso naredili nove, je nastal sedanji problem.

Če Crytek na sodišču zmaga, se bo Star Citizen znašel v kar velikih škripcih. Odstraniti bi bilo potrebno ogromno količino že razvitih delov igre, kar bi za projekt, ki redno zamuja roke izdaje, pomenil katastrofo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime