Steamova anketa strojne opreme: Intel ter Nvidia v veliki prednosti

Vsak mesec platforma Steam izvaja anketo med svojimi uporabniki in s tem skuša nabrati podatke, točno kakšno strojno opremo uporabljajo njeni privrženci.

Podatki so naklonjeni Intelu ter Nvidii, povzročajo pa želodčne krče firmi AMD.

Namreč samo v novembru je AMD-ju na grafičnem oddelku padel odstotek uporabnikov iz 23,5% na samo 8,8%. Leto nazaj je Nvidia dominirala med grafičnimi karticami, kjer je držala 58,6% trga. Novembra 2017 je svojo nadvlado samo še povečala in sedaj njene izdelke uporablja kar 84,9% uporabnikov.

Na področju procesorjev Intel praktično nima tekmeca. Leto nazaj je Intel proizvode uporabljalo 78,5% igralcev, letos pa je ta cifra zrasla na zavidljivih 91,7%. AMD je po drugi strani videl upad strank, iz 21,5% lani na 8,3% letos.

Zanimive so statistike glede operacijskih sistemov. Tako je Windows 7 64-bitna izdaja postala zopet najbolj popularna medtem ko je prej ta titula pripadala desetki. Sprememba gre verjetno na račun povečanja kitajskih uporabnikov, saj se je njihovo število povečalo za 8,23%.

Tu je še lestvica najbolj popularnih grafičnih kartic, kjer je na prvem mestu GeForce GTX 750Ti, sledijo pa ji GTX 960, GTX 1060 ter GTX 1050Ti.

Upajmo, da AMD vidi boljše čase v 2018, saj je konec koncev konkurenca vedno dobra za nas, uporabnike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime