Steamova anketa strojne opreme: Intel ter Nvidia v veliki prednosti

Vsak mesec platforma Steam izvaja anketo med svojimi uporabniki in s tem skuša nabrati podatke, točno kakšno strojno opremo uporabljajo njeni privrženci.

Podatki so naklonjeni Intelu ter Nvidii, povzročajo pa želodčne krče firmi AMD.

Namreč samo v novembru je AMD-ju na grafičnem oddelku padel odstotek uporabnikov iz 23,5% na samo 8,8%. Leto nazaj je Nvidia dominirala med grafičnimi karticami, kjer je držala 58,6% trga. Novembra 2017 je svojo nadvlado samo še povečala in sedaj njene izdelke uporablja kar 84,9% uporabnikov.

Na področju procesorjev Intel praktično nima tekmeca. Leto nazaj je Intel proizvode uporabljalo 78,5% igralcev, letos pa je ta cifra zrasla na zavidljivih 91,7%. AMD je po drugi strani videl upad strank, iz 21,5% lani na 8,3% letos.

Zanimive so statistike glede operacijskih sistemov. Tako je Windows 7 64-bitna izdaja postala zopet najbolj popularna medtem ko je prej ta titula pripadala desetki. Sprememba gre verjetno na račun povečanja kitajskih uporabnikov, saj se je njihovo število povečalo za 8,23%.

Tu je še lestvica najbolj popularnih grafičnih kartic, kjer je na prvem mestu GeForce GTX 750Ti, sledijo pa ji GTX 960, GTX 1060 ter GTX 1050Ti.

Upajmo, da AMD vidi boljše čase v 2018, saj je konec koncev konkurenca vedno dobra za nas, uporabnike.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Microsoft še ni končal s kupovanjem perspektivnih založnikov in razvijalcev

Igričarski svet še še zdaj ni pomiril od potresa, ki ga je pred nekaj dnevi sprožil Microsoft, ko je javno naznanil, da...

Primerjava Crysis Remastered z brezplačno grafično modifikacijo za originalno igro

Nekaj dni nazaj je izšla težko pričakovana predelava Crysis Remastered, ki pa je skupnost precej razočarala. Sicer igra ni popolna katastrofa in...

Prve tri Metal Gear igre naj bi se kmalu pojavile na PC-ju

Serija Metal Gear Solid se je začela že davnega leta 1987. Prvi del se je imenoval preprosto Metal Gear in se je...

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!