Kratek pregled razširitve: Euro Truck Simulator 2 – Special Transport

Ura je bila 3:15 ponoči, sedel sem v tovornjaku in prejel še zadnja navodila in napotke glede prevoza tovora – ogromne žlice za bager. Žlica izrednih dimenzij je na levi in desni strani nevarno štrlela iz prikolice, zato bi pri prevozu lahko hitro šlo vse po gobe. Končno sem vžgal motor, vklopil rumene opozorilne utripajoče luči in se počasi odpravil proti cilju, vmes pa svetil, kot ringelšpil.
Ja, kdor pozna priljubljeno simulacijsko igro vožnje tovornjaka po Evropi, C, ve o čem nakladam. Govora je o najnovejši razširitvi (DLC-ju) za omenjeno igro imenovano Special Transport, ampak več o tem v nadaljevanju.

Osnovna igra, ki je mimogrede prevedena tudi v slovenščino in katere stvaritelj je češki razvijalec SCS Software, je sicer bila izdana že leta 2013, vendar se je razvijalec domislil neklasičnega pristopa. Namesto izdelave naslednika je raje izdajal posodobitev za posodobitvijo in razširitev za razširitvijo ter tako Euro Truck Simulator 2 izpilil do te mere, da je prej podcenjena in širše dokaj nepoznana igra, postala zelo priljubljena med igralci iger vseh vrst. To potrjuje tudi dejstvo, da ima igra sedaj samo na platformi Steam tudi več kot 40 tisoč istočasnih igralcev.

Med vožnjo nas ves čas spremljata dve spremljevalni vozili. Eno spredaj (na sliki) in eno zadaj.

Pa da se vrnem k razširitvi. Ker priznam, da sem tudi sam že dolgoletni igralec te enoigralske simulacije, sem dodatek Special Transport seveda moral nujno preizkusiti. Ta v osnovno igro vključi možnost prevoza tovora izrednih dimenzij, kar tako v realnosti, kot tudi v igri, zahteva precej spretnosti, načrtovanja in pazljivosti.
Dodatek omogoča, da poleg klasičnega tovora, ki je vključen v osnovno igro, pri naročniku prevoza prevzamemo tudi izredni tovor, ki zajema 11 različnih tovorov izrednih dimenzij: del velikega grelca, gradbene stopnice, žlico za bager, gigantski silos, šasijo tovornega vozila, toplotni izmenjevalnik, zapakirano visoko tehnološko napravo, ogromne pnevmatike, industrijski kondenzator, masivni tehnični del in servisni čoln. Vsak tovor v igri ponuja drugačen izziv in prav pri vsakem moraš paziti, da se med vožnjo kam ne zatakneš, me je pa malo razočaralo, da so slednji v igri na voljo le v določenih mestih na igralni mapi Evrope.

 Na določenih točkah prevozne poti nas pričakajo in občudujejo tudi novinarji in naključni ljudje, tako da se lahko vsaj v igri počutimo izjemno pomembne, če že drugače ne.

Euro Truck Simulator 2 je s tem DLC-jem še enkrat dokazal, da je vreden naziva simulator, saj je razširitev res dodelana. Med drugimi je v igri pohvalno simulirana vožnja, med katero se začuti vsaka dodatna tona, kar sem še posebej občutil pri zaviranju tovornjaka, kjer se pot ustavljanja sorazmerno poveča z maso naloženega tovora. Ko za sabo vlečeš 70 ton težko breme, si hvaležen, da to počneš le v igri.
Sta nam pa med vožnjo v pomoč dve spremljevalni vozili, kjer eno tovornjak spremlja zadaj, eno pa spredaj. Vozili sta ključni, kadar želimo varno zamenjati vozni pas ali pa ko zavijamo v križišču, tu pa nam na pomoč priskočijo tudi policijska vozila, ki cesto zaprejo. Zadnje mi je med igranjem bilo še v največjo pomoč, saj sem v križišču lahko manevriral brez bojazni, da bom za sabo potegnil še kakšen nič hudega sluteč avtomobil, kar pa se mi v osnovni igri rado zgodi.

SCS Software je svoje igralce s to razširitvijo vsekakor razveselil, s ceno 5 EUR pa je razširitev Special Transport več kot vredna nakupa, saj gre za odličen dodatek, ki osnovno igro še dodatno popestri in jo obogati z večjimi izzivi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime