Star Citizen v 2017 zbral več denarja kot vsi Kickstarter projekti skupaj

Star Citizen je igra, ki obeta ogromno. Idejni oče projekta, Chris Roberts, je obljubil igralcem vesoljno opero, kjer bo moč početi čuda reči in igralci so v njegov naslov začeli vlagati denar kot za stavo. A špil, ki bi prvotno moral iziti že 4 leta nazaj, še danes nima trdno zakoličenega datuma, vendar to dejstvo oboževalcev Star Citizen-a ni omajalo v 2017.

Kar so pokazale tudi številke. Igra je v letu 2017 nabrala zavidljivih 34,91 milijona dolarjev, kar je v bistvu padec v primerjavi z letom 2016, ko je v kasico priklapljalo 36,11 milijona zelencev. A vseeno so to absurdne prodajne številke, katerim se Kickstarter projekti ne morejo niti približati. Še več, če združimo vse Kickstarter naslove v 2017, so ti skupaj nabrali samo 17,25 milijona, leta 2016 pa je bila številka rahlo višja in sicer 17,6 milijona dolarjev.

So pa rezultati morda rahlo nerealni, saj razvijalec noče razodeti, koliko točno je bilo vračil zato zna biti končna cifra rahlo drugačna, a bistveno se ta, tudi s tem vštetim zneskom, ne bi smela spremeniti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime