Najboljše grozljive igre 2017

Sicer se piše že leto 2018 in se seveda zavedamo, da bi tale lestvica bolj pasala v lansko leto a nič ne de. Pravoverni navdušenci za grozljivkami so vedno v iskanju svojega naslednjega adrenalinskega fiksa in na nas je, da jim ustrežemo.

Tako je tukaj za vas 6 najboljših grozljivih iger 2017, lestvica pa je miks visoko proračunskih naslovov kot tudi par indie izdelkov.

6. Little Nightmares

(PC,Xbox One, Playstation 4)

Little Nightmares je dvigal obrvi že ob prvem napovedniku. Zanimiva grafična podoba ter igralnost, ki spominja na odlični Inside ustvarijo depresivno vzdušje, ki drži svojo napetost do samega kraja.  Skrivanje pred nasprotniki vam bo držalo krvni pritisk v višavah, včasih pa je potrebno tudi zbežati v sekvencah, kjer si boste odgriznili nohte. Minuski so nepreciznost pri preskakovanju preprek ter kratkost, saj je špila konec že po dobrih dveh urah.

5. Outlast II

(PC,Xbox One, Playstation 4)

Nadaljevanje popularnega prvenca nas tokrat odpelje na podeželje, kjer nas na vsakem koraku lovijo zlobni okultneži in sprememba okolice je precej dobrodošla. Outlast 2 formule ne spreminja pretiramo: še vedno tavamo po grotesknih okoliših, se skrivamo, iščemo baterije za kamero ter, ko drek zadene ventilator, brezglavo bežimo. Vseeno bi bilo dobrodošlo, če bi igra vsaj malce inovirala, saj nezmožnost bojevanja že malce presega in upamo, da serijo v Outlast 3 nadgradijo in popeljejo v novo smer.

4. The Evil Within 2

(PC,Xbox One, Playstation 4)

The Evil Within 2 je presenetil vse. Ne samo po kvaliteti ampak zaradi dejstva, da je celo izšel. Dolgo so krožile govorice, da so bile prodajne številke enke katastrofalne a založnik Bethesda je seriji dal še eno šanso. Dvojka je praktično v vseh pogledih nadgradnja enice. Ohranili so napetost ter grozljivost, nadgradili zgodbo ter igralne mehanike, špil pa vsebuje celo na pol odprte nivoje, ki zapihajo dobrodošel veter svežine v že malce ustaljeno formulo, ki izvira iz igre Resident Evil 4.

3. Prey

(PC, Xbox One, Playstation 4)

Sicer je Prey že bil nominiran v naši kategoriji najboljših akcijskih iger a vseeno ga je potrebno omeniti tudi tule. Namreč velik del izkušnje tvori odlična atmosfera, sparjena z grozljivostjo. Sprehajanje skozi vesoljsko postajo Talosa 1 bi bilo dolgočasno, če bi izkušnja tvorila samo akcija. Tako pa nikoli ne veste kaj se dogaja za naslednjim ovinkom, začne pa vas loviti tudi paranoja saj unikatna mehanika sovražnikov, ki se lahko pretvorijo v praktično vsak predmet, pustijo na vas učinek, ki ga ne najdemo tako pogosto v igrah. Moti edino premajhna raznolikost vesoljcev, ki vas proti koncu prenehajo presenečati.

2. Darkwood

(PC)

Darkwood je v Zgodnjem dostopu vztrajal 3 dolga leta a letos avgusta je končno le izšel. Na prvi pogled igra ne obeta: ptičja perspektiva ter preživetveni elementi znajo odvrniti marsikoga. A ne sodi knjige po platnici tu zagotovo velja. Darkwood poseduje odlično grozljivo atmosfero, ki v spregi z grozljivo zvočno podlago igralca kar posrkajo v svoj svet. Dodajte zanimivo zgodbo ter zanimivo mehaniko dneva in noči, kjer ponoči s potnimi rokami cvikaš na vsak zvok in živčno pričakuješ prve sončne žarke in dobite razlog zakaj se je Darkwood povzpel skoraj na sam vrh naše lestvice.

1. Resident Evil 7

(PC, Xbox One, Playstation 4)

Capcom, svaka vam čast. Serija Resident Evil je od štirice dalje čedalje bolj nazadovala in pri šestici so imeli igralci dovolj. Založnik je poslušal in serijo spet popeljal v grozljive vode a hkrati ohranil dober nivo akcije. Preklop v prvoosebni pogled je najprej namigoval, da bo to spet ena igra, kjer se bo potrebno samo skrivati in bežati a Resident Evil 7 vam da na razpolago vrsto orožij in borba proti šefu z motorko se bo zapisala med ene najboljših izkušenj v horror igrah. Škoda le premale raznovrstnosti nasprotnikov, ki se začnejo kmalu ponavljati a kljub temu odlična štorija ter pogum pripeljejo ta naslov do titule najbolje grozljive igre 2017.

 

 

 

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime