HTC najavil Vive Pro

Dolgo se je šušljalo o nasledniku virtualne naprave HTC Vive in na letošnjem sejmu CES 2018 je HTC končno prikazal napovedano.

Vive Pro bo posedoval kar 78% večjo ločljivost od svojega predhodnika, kar pomeni skupno ločljivost 2880 x 1600, še vedno pa se bo uporabljalo OLED zaslone. A ni vse v prikazovalnikih, saj bo Pro verzija vključevala še vrsto izboljšav kot so vgrajene slušalke, boljši trak za pritrjevanje naprave (vseboval bo kolesce za natančno prilagajanje), dva kameri na sprednji strani Vive-a ter dva mikrofona.

To še ni vse, saj je HTC izkoristil dogodek za najavo brezžičnega adapterja, ki ga bo moč uporabiti tako za Pro verzijo kot za prvotni izdelek. Ta se bo povezal z bližnjim PC-jem s pomočjo uporabe Intelove WiGig tehnologije, kar naj bi omogočalo igranje povsem brez znatnega zamika.

Čeprav je VR bil nekaj časa na naslovnicah vseh večjih tehnoloških strani, je potem navdušenje nekoliko zamrlo, kjer je bil vzrok skorajda zagotovo visoka cena ter pomanjkanje iger. A HTC v virtualno resničnost očitno verjame in kupci bodo leta 2018 imeli na voljo še večjo izbiro pri nakupu svojega omiljenega VR gizma. In prav je tako.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime