Ustvarjalec serije Prince of Persia poskuša oživeti znamko

Leto 1989 se je pisalo, ko je na računalnike Apple II prispela zanimiva igra s plaformskimi elementi, imenovana preprosto Prince of Persia. Zapisala se je v zgodovino saj je bila toplo sprejeta med igralci in leta 2001 je pravice za ime dobil Ubisoft, ki je kasneje izdal močno priljubljen The Sands of Time.

Prince of Persia serija je bila nekaj časa močno priljubljena a njena slava je začela bledeti, ravno takrat ko se je v kinih prikazal film The Sands of Time. Zadnji tak polno pravni naslov je izšel leta 2010 pod imenom The Forgotten Sands. Od takrat zatišje.

Ali je izginotju serije botrovalo dejstvo, da film ni požel ravno kritičnega odobravanja ali pa zadnja igra ni dosegla Ubisoftovih standardov, ne vemo. Vemo pa, da je Prince of Persia franšizo najverjetneje zamenjala popularna Assassin’s Creed serija, saj si obe delita kar nekaj podobnosti.

Originalni ustvarjalec serije, Jordan Mechner, pa ima očitno premora dovolj. Tipček ni ustvaril samo originala ampak je plodno sodeloval pri vseh naslednjih igrah, sedaj pa očitno poskuša zopet oživeti svojo znamko.

Ko je televizijska voditeljica Chrissy Teigen na Twitterju spraševala o prihodnosti serije, ji je odgovoril sam kreator in ji zagotovil, da se trudijo po najboljših močeh za ponoven zagon imena.

Se bo Ubisoft usmilil Mercerja in mu dal še eno šanso? Si igralci sploh še želijo novih Prince of Persia iger? Sporočite nam pod komentar!

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Sem takoj za to in takšnih nas je veliko. Na Youtube-u lahko v komentarjih (pri trailerjih, soundtrackih od POP) jasno vidiš, da so se ljudje naveličali Assassin’s Creed-a in si močno želijo nazaj Princa – navsezadnje se je tu vse začelo in so s tem tudi odraščali. To je zares legendarna igra in je, če mene vprašate, Gospodar prstanov vseh igričarskih trilogij (zgodba v igri je naravnost izjemna). There’s only one king!

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime