Igralci jezni nad razvijalci igre Minecraft

Mineva že deveto leto, odkar nam je Markus Persson (Notch) predstavil svojo prvo verzijo igre, ki še je danes ena izmed najbolj igranih. Začetek ji ni bil postlan z rožicami, igralci so se preprosto branili poskusiti igro, v kateri je skoraj vsaka stvar kvadratne oblike, za povrh pa še takrat slabe teksture. Tudi sam sem spadal na začetku v to skupino, dokler nisem dobil priložnosti igre preizkusiti. Ko me je postavila v gromozanski, naključno sestavljen svet in mi pustila široko pot kreativnosti ter svobode, so se odigrane ure samo še večale. Igra je dobivala redne posodobitve, ki je dodajala nove kocke in nove načine igranja. Že od takrat je bil smisel ravno to, koliko svobode ti ponuja. Delaj, kar si želiš, ni težave, če kaj ni realistično, saj je to le igra.

Ampak tega si nekateri razvijalci pri Mojangu več ne želijo. V kolikor še Java različica igre ni dobila posodobitev 1.13, je že dlje časa tudi v izdelavi posodobitev 1.14, le-ta pa bo usmerjena na oceane. Že v prvo, ko je skupnost izvedela za to posodobitev, je ena izmed večjih želja bila, da bi v igro dodali morske pse. A Mojang je zavrgel idejo, ne zato, ker bi bila slaba, ampak ker bi dalo mlajši generaciji napačno misel o njih. Razvijalec se boji, da če bi vzeli realistično obnašanje morskih psov, bi jih mladina poskušala “udomačiti” v realnem svetu, če pa bi jih preprosto naredili agresivne, pa je prisoten strah, da bi jim mlajši pripisali oznako pošasti. Ampak to se nadaljuje, verjetno večina Minecraft igralcev ve, da nam igra ponuja možnost jahanje prašičev, v kolikor to tudi ni normalno, je dovoljeno – brez nobenega strahu, da bi mladina to poskusila doma? No, pred kratkim so na Twitterju objavili kratek posnetek delfinov, ki jih bodo dodali v 1.14. Njihova glavna lastnost bo ta, da če jim bomo sledili, nam bodo pokazali skrite “zaklade”, ki bodo pod vodo. Če bodo umrli, pa igralec od njih ne bo dobil nič. Seveda si skupnost od nove živali želi več in tako so se pojavila vprašanja, ali bi jih lahko jahali … in odgovor? Seveda ne, kajti s tem bi bili preveč kruti.

In ravno te objave in razlogi so igralce razjezili najbolj. Jezni, ker z novo vsebino ni več takšne svobode, še posebno pa ne koristi. Ali so jezni komentarji, ki se glasijo: “To, da lahko s pestjo ubijem na tisoče prašičev, krav, ovac in celo zajčkov ni kruto?”, “Preprosto naredite potem, da ne moremo več ubijati živali, kaj šele mladičev.”, “Zgleda, da lahko grem udomačit divjega medveda, saj če ga ne napadem, mi ne bo nič naredil.” opravičeni? Kaj menite?

Za konec pa si lahko pogledate tudi, kako lahko ustvarite “stroj”, ki pusti teličke zrasti in jih potem ubije z lavo, da iz njih dobimo pečeno meso in usnje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime