Nvidia se je postavila proti “minerjem”, igralci so za njih na prvem mestu

Norija okoli kriptovalut ne pojenja in dosega vedno višje višave. Grafične kartice dosegajo rekordne cene in že marsikje se je pripetilo, da grafike sploh ni več na zalogi. Cene so poskočile na dvakratno vrednost in tisti, ki so se odločili za nakup igričarskega računalnika, so trenutno v zelo neprijetni situaciji. Prištejte k temu še visoke cene pomnilnika in zato ni čudno, da se veliko ljudi obrača k nakupu pred-sestavljenih konfiguracij.

Nvidia se je postavila igričarjem v bran in za nemško stran ComputerBase podala zanimivo izjavo, ki se glasi: “Za Nvidio so igralci na prevem mestu. Vsi izdelki v naši GeForce liniji produktov so namenjeni prav za njih. Da bi zagotovili GeForce uporabnikom zadostno zalogo izdelkov, priporočamo da trgovci uredijo ponudbo, ki bo ustrezala željam igralcev.”

Nvidia priporoča, da prodajalci prodajo maksimalno dve grafični kartici na kupca. Tako bi se izognili rudarjem, ki ponavadi pokupijo celotno zalogo. Seveda je to pravilo odvisno od vsake trgovine posebej medtem ko je tem bržkone vseeno kdo kupi njihov izdelek. Prodajalcu je v interesu prodati čimveč, problem bi pa bil tudi evidentirati kdo je kdaj kupil grafiko saj bi za to bilo potrebno držati osebne podatke vsakega kupca.

Situacija na PC trgu zaenkrat ni preveč rožnata in veliko vprašanje je, kdaj se bo stanje spet normaliziralo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime