Zakaj Age of Empires: Definitive Edition ne bo na Steamu

Popularna strategija Age of Empires bo kmalu dobila predelavo, ta pa bo nosila polno ime Age of Empires: Definitive Edition. A žal boste naslov zamanj iskali v Steam trgovini, saj bo za PC na voljo ekskluzivno v Microsoftovi štacuni.

A kaj je razlog, da Microsoft ne deli svojih iger tudi v največji digitalni trgovini? Navsezadnje imata dva velika založnika, EA ter Ubisoft, svoji platformi a hkrati prodajata igre na Steamu. Takole je razložil situacijo producent pri Microsoftu, Jörg Neumann:

“So nekatere stvari, ki so nam pomembne in v večigralskih igrah, želimo omogočiti igralcem, da igrajo skupaj. Zato ni v redu, če nekdo kupi igro v eni trgovini, nekdo pa v drugi ampak zaradi nekega čudnega razloga ne moreta igrati skupaj. Temu nasprotujemo in izkušnjo, ki jo želimo za naše igralce, lahko zagotovi samo Xbox Live.”

Torej, na kratko povedano, je tole samo marketinško nakladanje. Kot prvo, že obstaja igra Killer Instinct, ki omogoča igranje med Windows Store in Steam lastniki. Kot drugo, igre že omogočajo igranje med lastniki PC-jev in konzol, zato ne bi smel biti prevelik problem povezati dve trgovini na isti strežnik. Prej gre Microsoftu v nos dejstvo, da Valve pobira 30% od vsakega prodanega izvoda na Steam platformi in da ravno slednji drži močan monopol nad PC digitalnimi igrami.

Age of Empires: Definitive Edition izide 20. februarja, svojo kopijo pa si za 20€ lahko naročite tule.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime