Arena Mladih 2018: povzetek dogajanja ter objava zmagovalcev v Heartstone ter FIFA 18 turnirjih

Arena Mladih 2018 je odprla svoja vrata v petek, ob devetih zjutraj a nekateri smo neumorno pripravljali svoje štante že dan prej in v bistvu še na dan dogodka. Kot pri vseh stvareh so se našle težave, ki jih človek ne predvideva in vas napadejo iz zasede ravno kot to najmanj pričakuješ. Samo primer ene traparije, ki ob nepripravljenosti lahko privede do živčnega zloma: imeli smo štiri konzole PlayStation 4, za vsakega smo prinesli 2 kontrolerja. Nekako bi človek pričakoval, da bi ob zapakiranem ploščku prejel še micro USB kabel kajne? No, ta človek bi se motil a k sreči je naša urna reakcija in hiter tek v štacuno po goro kablov preprečila izpraznjene kontrolerje ter hordo požigalcev.

Arena Mladih je bila uspešen dogodek. Ocenjujejo, da se je skozi dvorane sejma sprehodilo okoli 25.000 obiskovalcev in ta nepopisna gužva je prinesla lepo število obiskovalcev tudi na naš kotiček. Situirani smo bili perfektno: bili smo najbližje odru, z druge strani pa je imela postavljen svoj prostor policija, kar je vsekakor pripomoglo, da so vse konzole in ploščki ostali na prizorišču.

A imeli smo še eno ločeno kamrico in sicer nekoliko dlje od odra, razlog pa je bil, da smo preprosto potrebovali več prostora za prikaz virtualne resničnosti. Obiskovalci so lahko uživali v preizkušnji HTC Vive-a in mahanje s kontrolerji je privabilo kar dolgo vrsto obiskovalcev. Tako dolgo, da za naslednjič razmišljamo o priključitvi še ene dodatne VR naprave, ki bi to zanimivo gaming izkušnjo približala še več obiskovalcem.

V sodelovanju z antivirusnim programom ESET smo poskrbeli za posebno VR izkušnjo.

Poleg VR-ja so je v petek odvil tudi zaključni del Hearthstone turnirja. Igralci so za tekmovanje uporabili najnovejše Apple Air tablice, po napetih bojih pa so si mesta ter nagrade razdelili takole:

1. mesto Illusion
2. mesto LaughingLama
3. mesto Kolan

Sobota je bila še bolj razburljiva. Začelo se je že na vse zgodaj, saj so se že nekje ob 9.30 začeli zbirati igralci za FIFA 18 turnir. Za igranje so se poslužili konzol PlayStation 4, tekmovanje pa se je zavleklo do večernih ur. Arena je namreč zaprla vrata ob 18.00 tako da je šlo malce na tesno a finale je bil vendarle odločen malce po šesti. V tekmovanjih so prevladovale ekipe Real Madrid ter Barcelona, a prisoten je bil tudi Bayern München, govorice pa so bile, da si je nekdo zbral celo Chelsea. Po napetih bojih so si tekmovalci razdelili mesta in nagrade takole:

Zmagovalec turnirja Žiga Bergant. Za svojo borbo si je prislužil mehanično tipkovnico Logitech G413 SILVER in Logitech zvočnike Z313 ter UVI majico.
Drugo uvrščeni Benjamin Jagurdžija si je zaslužil Logitech zvočnike Z313 ter Logitech miško Hypersion Fury ter UVI majico.
Prejemnik bronaste medalje, Leon Kušljan, je dobil Logitech slušalke G430 in Logitech podlogo G240 ter UVI majico.

Četrto in peto uvrščena sta prejela še Logitech wireless miško B170 in Logitech podlago G240 ter UVI majico.

A da našim obiskovalcem ne bi bilo dolgčas sta nas zabavala še popularna streamerja Pero & Pici. Igrala sta igro FIFA 18, kjer sta pomerila moči s svojimi oboževalci, marsikdo pa je da njiju pristopil tudi za priložnostno fotko. Na koncu je Pero seveda zaštartal še PUBG ter na koncu v sklopu nagradne igre podaril UVI gaming stol zvestemu gledalcu. Za našimi kontrolerji se je znašla še vrsta popularnih rapperjev kot so Challe Salle, Trkaj in tudi Nipke, ki so preizkusili svoje nogometne veščine v FIFI ter borilne spretnosti v Mortal Kombat.

Chale Sale in Pero Martić nažigata FIFO 🙂
Nipke s UVI CHAIR hostesami
Tudi Trkaj rad nažiga igre!
Pero & Pici sta se pomerila v FIFI 18

Arena Mladih 2018 je tako za nami in kot smo prišli prvi na dogodek, smo ga tudi zapustili zadnji. Ob že na pol ugasnjenih lučeh smo si med pospravljanjem obljubili, da bo naslednji dogodek še večji in še bolj zanimiv, vsem obiskovalcem ter tekmovalcem pa se toplo zahvaljujemo za obisk.

Album slik najdete na našem Facebook-u: https://www.facebook.com/487809428052860/photos/?tab=album&album_id=938975622936236

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime