Divja govorica: bo Microsoft kupil EA oz. Valve?

No, tole pa je ena od tistih govoric v katere ni vredno polagati preveč zaupanja. A če je resnična, zna popolnoma predrugačiti igričarsko sceno kot jo poznamo danes.

Spletna stran Polygon je izvedela iz anonimnega vira, ki je blizu Microsofta, da se ta računalniški gigant resno zanima za razširitev svoje igričarske veje. Govorice namigujejo nakup vsem znanega založnika Electronic Arts, baje pa se zanimajo tudi za PUBG Corp oz. tudi za Valve, ki si lasti največjo digitalno trgovino z igrami, Steam.

Glede na to, da Xbox-u ne gre ravno najbolje, bi znal tak nakup pošteno premešati štrene konkurentom. Microsoft je v preteklosti že na široko odprl denarnico, spomnimo se da so kupili Minecraft razvijalca Mojang leta 2014 za 2.5 milijarde dolarjev. EA je sicer nekoliko dražji, saj je ocenjen na okoli 35 milijard zelencev a če si kdo lahko privošči take denarce, je to prav Microsoft.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!