Nvidia navdušuje z novo storitvijo Geforce NOW

Podjetje Nvidia je pričel s testiranjem svoje nove storitve imenovane Geforce NOW, ki bo brez dvoma razveselil vsakega igralca videoiger, saj omenjena storitev omogoča, da najnovejše igre poganjamo kar preko strojne opreme v oblaku. Zahvaljujoč novi storitvi utegnejo na svoj račun priti še posebej tisti igralci, ki si dragih gaming računalnikov ne morejo privoščiti.

Po besedah Nvidie, bo Geforce NOW omogočal, da vsak (tudi starejši) namizni ali prenosni računalnik spremenimo v gaming mašino, ki bo najnovejše igre poganjala na najzahtevnejših video nastavitvah. Vse to pa naj bi bilo mogoče preko povezave s strojno opremo v oblaku, ki bo sestavljena iz visoko zmogljivih Geforce GTX grafičnih procesorjev. V storitev bomo lahko povezali in namestili igre iz svoje zbirke na platformah, kot sta Steam in Uplay. Seznam trenutno podprtih iger se nahaja na naslednji povezavi.
Zahteve, ki pa jih bomo morali izpolnjevati za tekoče delovanje, so prikazane spodaj. Med njimi vsekakor izstopa zahteva po zelo dobri internetni povezavi.

Operacijski sistem: Windows 7 ali novejši oz. macOS 10.10 ali novejši
Internetna povezava: najmanj 50 Mbps preko žične ethernet povezave ali preko 5 Ghz brezžičnega usmerjevalnika (router)
Procesor (CPU): Intel i3 3.1 GHz ali hitrejši
Pomnilnik (RAM): 4 GB
Grafični procesor (GPU): NVIDIA GeForce 600 serija ali novejši; AMD Radeon HD 3000 serija ali novejši; Intel HD Graphics 2000 serija ali novejši

Nvidia sicer še ni izdala koliko evrov bo potrebno odšteti za naročnino na storitev, je pa Geforce NOW trenutno v brezplačnem beta testiranju, v katero se lahko prijavite preko naslednjega obrazca.
V kolikor se bo storitev med igralci dobro obnesla, pa utegnemo biti priča veliki spremembi v svetu igranja videoiger in računalniške tehnologije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime