Windows 10 UWP zaščita zlomljena

Ena zadnjih nezlomljenih proti-piratskih zaščit je padla. Ta se je glasila “Windows 10 UWP Protection” in je ščitila naslove, ki so izšli ekskluzivno za Microsoftovo digitalno trgovino. Za razliko od protekcije Denuvo, ki je veliko bolj razširjena in je bila večkrat že zlomljena, so špili v Windows trgovini ves ta čas tiho sedeli v mirnem, ne-piratskem morju.

A to se je naposled le spremenilo, saj je krekerska skupina, znana pod imenom Codex le premagal ključavnico in zlomila igro pod imenom Tycoon Ultimate Animal Collection, ta pa je izšla oktobra 2017.

Codex je sporočil še eno zanimivost saj naj bi naslov ščitilo kar 5 zaščit naenkrat. Te so imenovane “MSStore, UWP, EAppX, XBLive in Arxan. Če so vse te zaščite vplivale na samo optimiziranost igre, zaenkrat še ni znano.

Sicer je v preteklosti nekaj iger iz Microsoftove trgovine že bilo premaganih a tam se je šlo bolj za to, da so ključavnice preprosto zaobšli, medtem ko so tu dejansko zaščito odstranili. Zanimivo bo videti, če bo Microsoft šel po stopinjah Denuva in bo takoj nadgradil svoje mehanizme, saj se v nasprotnem primeru pričakuje kmalu še več “skrekanih” naslovov iz Microsoftove knjižnice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime