Xbox One podpira miško in tipkovnico

Ena od velikih prednosti, ki jo ima Microsoftova konzola Xbox One pred Sonyjevo konzolo PlayStation 4, je ta, da podpira miško in tipkovnico, a Microsoft tega ne oglašuje na veliko, saj odločitev vedno prepušča razvijalcem in izgleda, da se slednji zmeraj odločijo samo za podporo kontrolerja.

Šef Mike Ybarra je na socialnem omrežju Twitter povedal, da imajo razvijalci izbiro, če želijo vključiti podporo za miško in tipkovnico na konzoli Xbox One, vendar je odločitev zgolj njihova, saj pri tem Microsoft želi razvijalcem pustiti čimbolj proste roke.

Bo pa konzola Xbox One verjetno kmalu zares dobila svojo periferijo in upajmo, da bodo tudi razvijalci začeli podpirati miško in tipkovnico, kar bo za marsikoga pomenilo velik preobrat, saj so so denimo strelske igre veliko bolj udobne ob priklopu miške. Poleg tega, če uporabljate konzole za druge multimedijske stvari, kot je recimo deskanje po spletu, se bo podpora miške in tipkovnice prav tako izkazala kot zelo priročna.

Vaša reakcija na članek?

NedeljskiH60
Že od malih nog je igranje video iger vsakdanje opravilo. Najbolj me navdušujejo MMORPG, ARPG in RPG zvrsti, za to pa so krive večne legende World of Warcraft, Diablo 2 in Gothic 1. Poleg posedanja za računalnikom in igranjem iger rad poslušam glasbo in tudi kakšno odigram na bobne. Moja želja je, da bi mladi igričarji lahko brali novice v svojem maternem jeziku.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!