NVIDIA: Cene grafičnih kartic bodo v letu 2018 še naraščale

Dandanes res ni dober čas, da se odpravite po nakup nove grafične kartice ali še huje, da vam obstoječa pregori in jo je potrebno menjati. Cene so zaenkrat vrtoglave in, kot je povedala NVIDIA za spletno skupnost Massdrop, se še nekaj časa ne bodo stabilizirale.

Te naj bi celo naraščale še skozi celotno tretjo četrtino 2018, glavna razloga pa naj bi bili rudarji ter pomanjkanje vRAM pomnilnika. “Minerji” kupujejo grafične kartice levo in desno in tako NVIDIA kot AMD s težavo dosegata potrebe trga. Seveda se ne pritožujeta preveč, saj oba grafična velikana beležita rekordno prodajo, a žal zaradi tega trpijo igričarji.

Tu je še mobilni trg. Tovarne za proizvodnjo pomnilnika uporabljajo iste proizvodne linije, kjer Apple in Samsung ponujata več denarja za pridobitev dragocenega RAM-a. Seveda s tem izrivata druga “PC” podjetja,, kot so MSI, Gigabyte, EVGA ter ASUS, kar za posledico prinese pomanjkanje vRAM-a ter višje cene samega pomnilnika.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!