NVIDIA Turing GTX 2070/80 grafične kartice naj bi izšle v juliju

Na spletu se na veliko šušlja o prihodu, sedaj že težko pričakovane, nove generacije NVIDIA grafičnih rešitev. Seveda se je kot datum izida omenjal že konec preteklega leta, vendar le težko je verjeti, da se bo NVIDII kaj preveč mudilo. Generacija Pascal preprosto gre za med in trenutno cena znatno presega priporočeno ceno. Datum gre jemati z veliko skepse, vsaj če se nakupovalna mrzlica ne umiri. Po drugi strani pa bo morala biti zmogljivost kar precej višja, saj se bo trg utapljal v poplavi rabljenih in bo vredno razmisliti, katera v danem trenutku ponuja več za zahtevano ceno.

Kakorkoli, pri Tom’s Hardware Germany trdijo, da jih je zanesljiv vir obvestil o julijskem prihodu grafične arhitekture Turing, ki bo ciljala na igričarski segment. Ampere, ki se je kot ime arhitekture pojavljalo v lanskem letu, pa bo naslednik Volte in bo namenjem HPC & AI.

Morda je izbira imena malce neposrečena, saj je bil Alan Turing znan po svojem delu v računalniških vedah in kriptografiji, v nekaterih krogih celo za očeta modernega računalništva. Ime bi tako bolj priteklo rešitvam, namenjenim profesionalnim aplikacijam, kot pa grafičnim karticam, namenjenim igram.

Arhitektura Ampere naj bi bila predstavljena konec marca, in sicer med 26. in 29. Na Turing bomo čakali nekoliko dlje. Če bo do predstavitve prišlo v juniju, se bo to zagotovo zgodilo na sejmu Computex na Tajvanu, v prodaji pa jih pričakujemo mesec kasneje.

Žal še vedno gre samo za govorice, saj uradne potrditve s strani NVIDIE ni bilo. Na spletu se pojavlja veliko konfliktnih podatkov, kar zadevo še oteži.

Kakorkoli, situacija na samem trgu naj bi v prihajajočih mesecih ostala v bermudskem trikotniku, iz katerega se ne bo izvlekla še kar nekaj časa. Če grafično kartico nujno potrebujete, je še najcenejša možnost nakup rabljene.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime