Oculus Rift prehitel HTC Vive

Rezultati zadnje Steam raziskave so prikazali zanimive rezultate: Oculus Rift je prvič prehitel HTC Vive, in tako postal najbolj uporabljena VR-naprava na Steamu.

Oculus po novem uporablja 47 % uporabnikov, medtem ko 45 % njih prisega na HTC Vive. Ostalih nekaj procentov je razdeljenih med prvo verzijo Oculusa ter Windows Mixed Reality napravami.

Zamenjavi na vrhu je botrovalo kar nekaj dejavnikov. Dejstvo je, da je Oculus Rift cenejši, a ponuja praktično vse, s čimer se ponaša HTC Vive. HTC-ju po drugi strani ne gre najbolje iz finančnega vidika, saj so se pojavila odpuščanja v ZDA ter združitev mobilne ter VR razvojne veje. HTC sicer pospešeno pripravlja naslednika Vive Pro, ki naj bi ponujal večjo resolucijo, a problem zna biti cena. VR je še dandanes za marsikoga predraga zadeva, ki se je začela uspešno prodajati šele ob poštenem znižanju cen. Zadnje informacije kažejo, da naj bi se Vive Pro prodajal za okoli 700 $, kar je močno vprašljiva prodajna cena za končnega potrošnika, ki bo za izkoristek boljše resolucije morda k temu moral prišteti še vložek v boljšo grafično kartico.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime