Escape from Tarkov – Načrti za 2018? Ja, prosim!

Pred kratkim nam je ekipa BSG (Battle State Games) razkrila svoje tajne načrte, ki so jih skovali za leto 2018. Veliko je že bilo znanega, nekaj pa je presenečenj.
Čeprav so v resnici, ako že ne priznajo, vam to z gotovostjo razkrijem jaz, del načrtovanih sprememb vseeno zadržali zase, a bojda le tiste, za katere niso prepričani, če jim jih uspe udejaniti.

Pa kar začnimo z branjem, sicer se bomo predolgo zamudili in bodo kameradi kmalu začeli s psovkami »Idi Cyuka« …

 

  • Vse naštete novosti se bodo začele z uvedbo nove mape Interchange. Mapa bo menda brez parkov, gozdov, odprtih polj in naselbin. Zadeva bo situirana v civilnem delu mesta Tarkov, med drugim pa nas čaka tudi poslastica v obliki naše Supernove …Si že predstavljam, kako trošimo metke za izložbene lutke v mračnih predelih, nakar ustreli proti nam ravno zadnja, za katero smo bili prepričani, da je zgolj še en plastik fantastik obešalnik davno propadlih oblek …
    Po izvedbi Interchange nameravajo nadaljevati z razvojem Streets of Tarkov ter istočasno TerraGroup Lab, prva bodo bitke na mestnih ulicah, druga pa bo bojda podobna trenutni Factory, se pravi CQB combat.
  • Ena izmed novosti bo večdelna implementacija polnjenja saržerjev med igro samo. Torej, trenutno v igri, ko smo bili malce potratni in izpraznili pol saržerja v nekaj, kar sedaj spominja na mleto meso, samo odpremo Invertory ter z eno potezo napolnimo napol praznen saržer.
    Po novem, vsaj tako jaz predvidevam, bomo paketek metkov povlekli v saržer in na spodnjem delu ekrana se bo začel »loading« časovnik, ki nam bo odšteval čas do konca polnjenja (kot imamo sedaj, ko jemo hrano ali se špikamo z morfijem). Tak način bodo implementirali najprej. Kasneje bodo dodali tudi animacijo polnjenja saržerjev, kar bo pomenilo konec tekanja naokoli in igranja Johna Ramba. Ko puška naredi »klik, klik«, hitro zamenjaj saržer, beži v kritje, povleci na plano pest nabojev in jih počasi ter z občutkom začni vstavljati v prazen saržer. A previdno, če se ustrašiš in na hitro pograbiš po puški, se bo preostanek paketka nabojev, ki si jih prinesel s sabo raztresel po tleh … Pa veselo pobiranje, če si še živ, seveda. Številka na robu ikone, ki prikazuje, kolikor nabojev je še v saržerju, gre seveda stran –> Let’s count’em down – Deadpool style.
  • Dobili bomo tudi ločene animacije za, prej omenjeno, zdravljenje ter uživanje konzerviranega pasulja. Kar pomeni, da med jedačo in pijačo odložimo puško ter se posvetimo izključno gurmanski predpripravljeni konzervirani specialiteti. Pri trgovcu (TheRapist) pa bodo menda na voljo tudi novi pripravki in zvarki (stimulanti in napredni medicinski pripomočki). Mislim pa, da bo pametno prebrati, kaj točno je napisano na etiketah:
    “Stimulants will improve your skills (even beyond the maximum level) for a limited time. Beware of side effects, though – they can cause addiction, adverse reaction and overdose.
  • V bližnji prihodnosti nam bodo predstavili tudi tako imenovano skrivališče/pribežališče (Hideout). Razlog, da ga omenjam že sedaj, je ta, da bo zdravje in dobro počutje našega lika ves čas pomembno, ne le v bitkah. Če bomo poškodovani, bomo v skrivališču posegli po medicinskih pripomočkih, preden se bomo odpravili v naslednjo bitko, sicer bomo že od vstopa šepali na eno nogo in imeli tresavico roke zaradi zlomljene kosti v desni podlahti.
  • Med drugim bo potrebno za skrivališče tudi skrbeti in ga vzdrževati, možnost pa bomo tudi imeli sestave mining postaje za rudarjenje bitcoina … Pa še radiatorja ne bomo potrebovali, bo računalnik med pregrevanjem dovolj segreval prostor.
  • Uvedli bodo tudi dimne granate, ki bodo še posebej uporabne, ko se nad nas zgrne horda Scavov ali pa ko želimo posneti res dramatičen screenshot. Granade Launcherji tudi menda prihajajo kmalu. A zapomnimo si, to ni CoD, uporaba teh v zaprtih prostorih je smrtonosna tako za sovraga kot za uporabnika, saj naokoli letijo šrapneli!
  • V prihodnjih nadgradnjah prihajajo tudi šefi naših predragih Scavov (Scav bosses). Po vsej verjetnosti bodo to do zob oboroženi faloti, hodeči naokoli v spremstvu svojih podložnikov. Prihajajo tudi osebne naloge (Personal quests), preko katerih bomo postopoma, s pomočjo svoje detektivske žilice odkrivali zgodbo Tarkova ter kaj se je zgodilo in se dogaja v mestu Tarkov.
  • Kmalu bo tudi treba spremljati, kakšne kakovosti metke uporabljamo, saj bo kitajska roba zapacala puško ali pa sploh metek nebo zapustil cevi. Še posebno huda okvara (beri eksplozija celotnega sistema med izstrelitvijo) pa nam zna pokvariti dan, saj bo obisk plastičnega kirurga, da nam rekonstruira polovico obraza,  v mestu Tarkov verjetno vse prej kot poceni. Zato velja pregovor, mal’ g’narja, mal mus’ke … Ali v tem primeru – pokana.
  • Možno bo tudi spreminjanje videza igralca, a ne tako poglobljeno kot v kakšnih drugih igrah, na voljo bo nekje okoli 5 različnih izgledov za vsako od ekip.
  • Dobili bomo tudi boljši trg, kjer se bo prodajalo vse, od igralca do igralca. Na voljo bo tudi beležnica, kjer bodo zapisani vsi predmeti, ki smo jih do sedaj našli, omogočala pa nam bo tudi hitro iskanje določenih stvari po trgu ter tudi shranjevanje najljubših sestavnih delov orožji za hitrejši in lažji nakup ter čim hitrejšo vrnitev v bitko.
  • Implementirali bodo tudi nove načine ekstrakcije, za nekatere bo potrebna uporaba svetlobnih raket/palic. Zadeva bo super, a kaj ko se zadeva ponoči verjetno sveti čez polovico mape in se bo vse, kar je živo in gomazi, odpravilo proti viru svetlobe.
  • Dodajajo tudi krvavo potreben voice chat, ki pa bo vpet v igro tako, da bomo igralce slišali glede na njihovo oddaljenost in smer, torej kot normalen govor. Dodajajo tudi radiopostaje, ki bodo delovale na podobnem principu.
  • Prihaja tudi nov način igranja, in sicer Arena. Kaj dosti o tem ni znano, bo pa verjetno delno povezana s tekmovalno noto modernih iger (CsGO Competitive, LoL Leagues ipd.). Več bo znanega o areni v prihodnjih dražilnikih.

 

To bi bilo na kratko to, med drugim prihaja v igro kup novega arzenala, dvocevne šibrovke, revolver, preko deset različnih kosov čelad, mask in podobnega.

Sedaj pa se le podvizaj in skoči v bitko Cyka!

 

P. S. Če ti v igri odstreli glavo amerikanec, ki se ponaša z imenom n00b – veš, kdo je bil. 😉

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime