Valve se ponovno podaja v razvoj iger

Na predstavitvi nove igre s kartami na tematiko Dota 2, v pisarni podjetja Valve, je Gabe Newell oznanil, da se Valve ponovno podaja v razvojne vode in da trenutno delajo na več novih projektih. Po govoru na tematiko Steama in strojne opreme v preteklih letih (po njegovih besedah “naložba za prihodnost”) je Gabe dejal, da je Artifact ena izmed več iger, ki bodo kmalu ugledale luč dneva.

Tako je. Artifact namreč ni edina igra, na kateri delajo. Na Reddit AMA v januarju 2017 je Gabe potrdil, da pri Valve trenutno razvijajo tudi še neznano igro s fokusom na enoigralstvu. Naslednji mesec je v intervjujih dejal tudi, da delajo na treh velikih VR naslovih. Tokratno oznanilo ne razčisti, ali je ciljal na te igre, ampak vsekakor je tudi to ena izmed možnostih. Po njegovih besedah “o tem tokrat ne bomo govorili, ampak z novimi puščicami v tulcu in s sposobnostjo istočasnega dela na programski in strojni opremi obstaja možnost tudi za več novih naslovov v prihodnosti”.

Gabe je govoril tudi o ozadju projektov zadnjih let, kot sta SteamVR in HTC Vive. Po njegovih besedah jih je začenjalo skrbeti o smeri, v katero se nagiba svet igričarstva, ki gre vedno bolj proti prenosnosti in telefoniji. Zato so hoteli najprej počistiti pred lastnim pragom, sedaj, ko pa jim je to uspelo, pa se lahko spet ozrejo po novih projektih (zadnja igra, ki so jo izdali, je bila Dota 2).

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime