Game Dev Tycoon simulira tudi vpliv piratstva

Game Dev Tycoon, simulator razvijanja iger, je z novim popravkom prejel ultra težak način, ki med drugim simulira tudi nepooblaščeno lastninjenje razvitih iger. S tem skušajo razvijalci (sicer pretirano) emulirati problem, s katerim se sooča vedno več iger na neodvisni sceni in ki v igri močno vpliva na prodajo ter posledično zaslužek. Zato je povsem možen tudi prezgodnji bankrot. Če to v dejanski industriji drži ali ne, presodite sami, a vsekakor se bo zanimivo po lastni izbiri tudi v legalnih kopijah soočati s to “problematiko”. Najlažja rešitev? Vključitev DRM zaščite, ki pa bo razjezila marsikaterega lastnika igre. Očitno so res ciljali na realizem …

1

Če še pomnite, sicer ne gre povsem za novost. Že ob izidu so namreč razvijalci vključili podobno mehaniko, le, da so se takrat z njo ironično srečevali le pirati, ki so se nemalokrat osramotili z odpiranjem diskusij na forumih, češ, “kako se znebiti prekletih piratov, ki mi odžirajo ves dobiček”.

Game Dev Tycoon je sicer izšla že v daljnem letu 2013, a je z izidom na Android in iOS platforme konec lanske leta ponovno podžgala interes igralcev.

 

Vaša reakcija na članek?

Simon D.
Simon D.
Urednik strani in amaterski razvijalec iger, le redek naslov uspe uiti njegovemu sokoljemu očesu, vsaj dokler ne zaudarja že od daleč. Pa tudi takrat je le redkokatera stvar bolj zabavna od polnega kritiziranja precenjenega govna.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime