Game Dev Tycoon simulira tudi vpliv piratstva

Game Dev Tycoon, simulator razvijanja iger, je z novim popravkom prejel ultra težak način, ki med drugim simulira tudi nepooblaščeno lastninjenje razvitih iger. S tem skušajo razvijalci (sicer pretirano) emulirati problem, s katerim se sooča vedno več iger na neodvisni sceni in ki v igri močno vpliva na prodajo ter posledično zaslužek. Zato je povsem možen tudi prezgodnji bankrot. Če to v dejanski industriji drži ali ne, presodite sami, a vsekakor se bo zanimivo po lastni izbiri tudi v legalnih kopijah soočati s to “problematiko”. Najlažja rešitev? Vključitev DRM zaščite, ki pa bo razjezila marsikaterega lastnika igre. Očitno so res ciljali na realizem …

1

Če še pomnite, sicer ne gre povsem za novost. Že ob izidu so namreč razvijalci vključili podobno mehaniko, le, da so se takrat z njo ironično srečevali le pirati, ki so se nemalokrat osramotili z odpiranjem diskusij na forumih, češ, “kako se znebiti prekletih piratov, ki mi odžirajo ves dobiček”.

Game Dev Tycoon je sicer izšla že v daljnem letu 2013, a je z izidom na Android in iOS platforme konec lanske leta ponovno podžgala interes igralcev.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime