Kako igrati PlayStation 3 in PlayStation 4 igre na PC-ju

Čeprav vam naslov da misliti, da gre za nemara kakšen nateg, brez skrbi.

Lastniki PC-jev se lahko že kar nekaj časa poigravate s PlayStation 3 in PlayStation 4 naslovi. Sony je skozi leta v svoje konzole vložil ogromno naporov in rezultat so ekskluzivne igre, ki jih PC ne bo nikoli prejel. A vseeno je moč preigrati uspešnice, kot so The Last of Us, Uncharted ter Red Dead Redemption, in to na povsem preprost način, ki, vsaj tako se mi zdi, v Sloveniji ni še hudimano razširjen. Sem omenil, da lahko zadevo za en teden preizkusite povsem brezplačno?

Gre za storitev PlayStation Now, ki vam omogoča preigravanje Sony uspešnic, brez da bi sploh potrebovali nakupovati igre.

Kako stvar deluje?

Preprosto. Z naročilom PlayStation Now servisa preko interneta prenašamo (oz. streamamo) vse igre, ki so na voljo na njihovem servisu. To pomeni, da ne potrebujemo čakati na prenašanje ogromnih datotek, odpravljeno pa je tudi zamudno čakanje namestitve, saj z igranjem lahko pričnemo takoj!

Kaj potrebujemo?

Že navdušeni? Super. A najprej so potrebne priprave, da bo vse potekalo kot mora in da z igranjem sploh lahko pričnemo.

Zahteve:

  • Računalnik – logično, ampak ne potrebujemo tako zelo močne mašine. Če lahko predvajate HD videoposnetke oz. če lahko udobno brskate po netu, imate zelo verjetno dovolj zmogljiv PC.
  • Internetno povezavo – priporoča se povezava na kabel, ki je bolj stabilna od brezžične. Priporoča se povezava, ki ima prenosa vsaj 10 Mbit/s.
  • Kontroler – od Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3 ali PlayStation 4.
  • Kreditno kartico.

Registracija

Sedaj pridemo do prvih zapletov. Namreč, PlayStation Now v Sloveniji še ni uradno podprt, zato računi, ustvarjeni v Sloveniji, ne bodo delovali. Tato je treba na temu mestu malce pogoljufati in se registrirati kot uporabnik iz podprtih dežel.

Ker predvidevam, da članek berejo predvsem PC-jaši, ki nimajo ustvarjenega PlayStation računa, se najprej odpravimo ustvariti svoj račun na sledeči povezavi. Vpišemo svoje podatke, a pozor, pri regiji izberemo “United Kingdom” ter državo “England”. Registracijo zaključimo in se odpravimo na naslednji korak.

PlayStation Now račun

Odpeketamo na sledečo stran in kliknemo “Subscribe”. Pravkar smo prejeli brezplačnih sedem dni preizkusa storitve! Juhej! Vpišemo svoje prej ustvarjene podatke in stran nas bo preusmerila (verjetno na stran z napako, a to lahko mirno ignorirate). Sedaj kliknemo sledečo povezavo in nato kliknemo gumb “Download Now”, kjer prenesemo program.

Tega nato zaženemo (prej seveda namestimo) in vpišemo se s svojim računom. Program bo preveril vašo internetno povezavo, pregledal če imate vklopljen kontroler, nato pa pride vpis kreditne kartice. Spet je čas za goljufanje, saj bo treba spet vpisati lažen naslov. Poslužili se bomo sledeče strani, kjer prepišemo podatke in jih vnesemo v ustrezna polja. Torej pod “Adress Line 1” vnesemo “Street” ime, poštna koda pa je “Zip Code”. Sledi vnos podatkov kreditne kartice, kjer potrebujemo veljavno kartico, in pravilno izpolnimo vse podatke, vključno z našim imenom. Ko kliknemo “Next”, bi se nam moral izpisati račun, ki bi moral biti 0,00 € zaradi brezplačnega enotedenskega preizkusa.

Pozor, po enem tednu vam bo Sony zaračunal storitev, ki vas bo za en mesec stala 19,99 €. Če se želite temu izogniti, prekličite naročnino tako, da se odpravite na vaš račun in pod razdelkom “Media” prekličete naročnino s klikom na “Cancel Automatic Renewal”. V pomoč naj vam bo spodnji video.

To je to!

Ne ostane vam drugega, kot da poženete PlayStation Now program, izberete želeno igro in kliknete “Play”. Na voljo je ogromno iger, čeprav bolj malo za PlayStation 4, a vseeno lahko uživate v ekskluzivah, kot so Uncharted, Until Dawn, God of War ter The Last of Us.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime