Zgodovinski trenutek v četrtfinalu NA LCS

Včeraj smo bili priča zgodovinskemu dogodku, in sicer ameriška League of Legends ekipa Team SoloMid je izpadla v četrtfinalu NA LCS in bo tako prvič v zgodovini izpustila nastop v finalu!

Ekipa TSM že od samega začetka igre velja za eno izmed najboljših ameriških ekip in to so vedno znova potrdili z uvrstitvijo v finale in s kar 6 zmagami NA LCS-a. Kljub temu ekipa nikoli ni zabeležila vidnih rezultatov na mednarodnih Riot turnirjih. Za leto 2018 so si zastavili visoke cilje in za realizacijo le-teh v ekipo pripeljali najboljši “Bot Lane” iz Evrope, trikratnega zmagovalca EU LCS-a, “Ad Carryja” Jesperja “Zven” Svenningsena ter “Supporta” Alfonsa Aguirro “Mithy” Rodrígueza.

Čeprac so sestavili na papirju super ekipo, je bil njihov začetek sezone slab. A iz tedna v teden je ekipa postajala boljša in boljša in ob koncu “regular splita” jim je uspelo končati celo na 3. mestu. Pričakovanja v končnici so bila velika in velika večina je že videla TSM v finalu, a na njihovo presenečenje se je njihov pot končala že veliko prej, in sicer v četrtfinalu. Ekipa, ki je prekinila dolgo tradicijo TSM-a, je, po mnenju večine strokovnjakov, najslabša ekipa v končnici, in sicer gre za Clutch Gaming, ki pa je pokazal, kako nepredvidljiva igra je lahko League of Legends. Z izvrstno igro ter zelo dobrim “pick-and-banom” so zlahka premagali TSM z rezultatom kar 3:1. Zmaga Clutch Gaminga nad TSM-om pa je prinesla še dodatno svežino za ameriški LCS, saj se bo tako letos na vrh prebila nova ekipa, medtem ko so vsi dosedanji zmagovalci že izpadli. Naslednji teden si bomo lahko tako v soboto ob 23:00 ogledali spopad med ekipama Echo Fox in Team Liquid, v nedeljo ob 21:00 pa med ekipama 100Thieves in Clutch Gaming.

Kdo pa bo po vašem mnenju osvojil prvo mesto in predstavljal Ameriko na letošnjem Mid-Season-Invitational turnirju?

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime