Far Cry 2 je star 10 let in vsebuje bolj napredno fiziko kot Far Cry 5

Nihče ne oporeka dejstvu, da je Far Cry 5 dobra igra, mestoma celo odlična.

A nekateri se nostalgično spominjamo afriško obarvane dvojke, in čeprav petka ponuja ogromno izboljšav, so se skozi leta stvari spremenile tudi na slabše. Tu predvsem ciljam na fiziko, ki je bila v Far Cry 2 veliko bolj izražena.

Preberite si naš opis Far Cry 5

Tako je kanal “Crowbat” na YouTubu naredil zanimivo primerjavo med tema dvema igrama. Kot je razvidno iz posnetka, Far Cry 2 vsebuje vrsto podrobnosti, ki so se skozi leta v seriji izgubile. Stvari, kot so bolj napreden sistem požarov, sečnja dreves, upogibanje rastlin, boljša fizika pri razstreljevanju zgradb, boljši oblaki in osvetljevanje sonca, doprinesejo podrobnosti, ki sprva niso opazne, a močno prispevajo k boljši izkušnji. Far Cry 2 je posedoval tudi sistem zatikanja orožij in prav za vsako tako so izdelali posebno animacijo, ki si jih lahko ogledate spodaj.

Čeprav ima dvojka goro svojih problemov, kot so nenehni “respawni” sovražnikov, je zanimivo videti, koliko je bil drugi del za svoj čas napreden in unikaten. Tudi sama zgodba je bila bolj temačna, okolje bolj sovražno in dandanes bi bila morda dobrodošla sprememba od vibrantnih, skorajda tropskih okolišev, ki smo jih prejeli v zadnjih treh iteracijah Far Cry serije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime