PlayStation 5 na policah že letos?

(Informacije v članku niso potrjene s strani Sony Interactive Entertainment.)

Po spletu se v zadnjem času pojavlja vse več “pobeglih” informacij o PlayStation 5, nasledniku najbolje prodajane konzole te generacije (PS4).

Kakorkoli, mogoče je razbrati, da bo konzola, ki jo bomo zaenkrat imenovali PlayStation 5 (ime še ni določeno), namesto trenutnih Jaguar procesorskih jeder uporabljala izjemno zmogljiva Zen jedra (na namiznikih poznana pod oznako Ryzen), število jeder pa naj bi ostalo enako, torej 8. Tudi “grafična kartica” bo nadgrajena, uporabljena naj bi bila nova AMD Navi arhitektura, ki je zaenkrat še neznanka.

Konzola bo vključevala VR implementacije na nivoju zasnove, kar namiguje na prepričanje Sonyja, da zaupa trenutni VR tehnologiji, uporabljeni tudi v Playstation VR očalih (mogoče dobiti za manj kot 200 €).

Žal o kompatibilnosti s PS4 ni bilo podanih nobenih informacij, bo pa odločitev Sonyja zanimiva.

Verodostojnost novice sovpada z večjim številom PlayStation 5 kompletov, namenjenih razvijalcem, ki so jih razposlali v večje razvijalske hiše.

Ali to pomeni, da bomo novo konzolo dočakali že letos? Malo verjetno, če pa že, bo do slednjega prišlo pred novoletnimi prazniki. Bolj verjeten scenarij je izid v naslednjem letu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime