PES bo izgubil licenco za Ligo prvakov

Konamijevo partnerstvo z UEFO se počasi končuje. Poteklo je še poslednje leto (sklenili so 10-letno partnerstvo), ki bo Pro Evolution Soccer še nekoliko oskubilo. Že tako imajo namreč težave z licencami evropskih lig in klubov.

Ligo prvakov smo lahko v seriji prvič ugledali v PES 2009 izvedenki, ki je izšla leto prej. Kasneje je Konami dodal še licenci za UEFO Europa League in UEFO Super Cup.

Še junija 2015 so pri japonskem založniku trdili, da so dosegli dogovor in licenco podaljšali do leta 2019, vendar so današnje novice to ovrgle. Vsekakor slaba novica za vse ljubitelje PES-a, ki v zadnjih letih vse težje konkurira velikemu in bogatemu rivalu, FIFI.

Podrobnejših izjav niso podali na nobeni strani, vendar je bila licenca iz Konamijevega stališča preprosto predraga, po drugi strani pa ima UEFA sladke skrbi, saj je EA zagotovo pripravljen seči globoko v žep.

Vaša reakcija na članek?

Davorin
Zaposleno bitje, ki v zadnjem času le stežka najde čas za eno izmed njegovih večjih ljubezni, pisanje. Sicer zagrizen športaš in navdušen tehnofil. Kontakt: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!