Univerza Ohio ponuja Fortnite eŠport štipendije

EŠport je postal legitimen šport, ki zahteva svoj trening, talent in čas. To je prepoznala tudi univerza Ashland v zvezni državi Ohio, ki je začela svoj eŠport program že februarja 2018. Ta se je začel ravno takrat, ko so najeli Josha Buchanana. Ta ima preko pet let tekmovalnih izkušenj in sedi na 40. mestu na območju ZDA v igri Starcraft 2.

Sedaj se je univerza odločila v svoj eŠport program vzeti tudi popularno igro Fortnite. Kot pravi Josh: “Fortnite vsebuje okolje, ki omogoča igralcem, da pokažejo svojo kreativnost, inovacijo in znanje njihovih veščin.”

A ta popularna “battle royal” igra ni edina, ki jo ponujajo v svojem programu. Tam so že uveljavljeni naslovi, kot so League of Legends, Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive ter Rocket League.

Univerza bo kasneje v tem mesecu začela tudi z gradnjo posebnega igričarskega prostora, kjer bo na voljo 25 popolnoma opremljenih PC-jev. Poleg tega ponujajo do 4.000 $ štipendije, odvisne od njihovih akademskih zahtev ter seveda veščin samega igralca.

Da se prepričate o resničnosti zadeve, si lahko ogledate njihov prijavni obrazec – samo upamo lahko, da se kaj podobnega nekoč pripeti tudi v Sloveniji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime