Ben Brode, direktor igre Hearthstone, zapustil Blizzard

Po 15 letih službovanja pri razvijalcu Blizzard je Ben Brode, direktor igre Hearthstone, sklenil oditi na svojo pot.

Ta nenadna sprememba kariere je presenetila marsikoga, Ben pa pravi, da se je odločil pomagati zaštartati novo podjetje, ki pa še nima začrtanih smernic. Pravi, da je ta poteza “noro tveganje”, ni pa še čisto jasno, kaj bodo v podjetju sploh počeli: “Verjetno bomo ustvarjali igre, nimamo pa še ničesar splaniranega. Veselim se, da bom spet lahko dizajniral, programiral in dejansko ustvarjal nove stvari.”

Ben je na Battle.net forumih spisal obsežno slovo za vse svoje oboževalce. Svojo pot pri Blizzardu je pričel, ko je dopolnil 20 let, kasneje, v letu 2008, pa se je preselil v Hearthstone ekipo “Team 5”. “Zelo sem ponosen na Hearthstone,” pravi Ben. “Mislim, da smo vplivali na industrijo. Ljudje mi pravijo, da je Hearthstone zbližal njihovo družino ali pa so v igri spletli prave prijateljske vezi. Nekateri so mi povedali, da je jih je Hearthstone inspiriral, da sami postanejo razvijalci iger. Prav neverjetno je biti del nečesa, kar se dotakne tako širokega kroga ljudi.”

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!