Valve kupil razvijalca Campo Santo

Če ne veste, kdo točno je razvijalec Campo Santo, je bolje, da to razjasnimo takoj na začetku. Campo Santo sestavljajo člani ekipe, ki so v preteklosti spočeli prvo sezono igre The Walking Dead. Takrat so bili še zaposleni pri razvijalcu Telltale, a so se kasneje odločili vzeti vajeti v svoje roke in tako je nastal prej omenjeni studio. Njihov prvi projekt je bila zanimiva avantura Firewatch, ki je bila med kritiki dobra sprejeta.

Campo Santo sestavlja samo 12 ljudi, toda očitno je ekipa dovolj talentirana, da je padla v oko razvijalcu Valve, ki ga vsi poznamo kot lastnika trgovine Steam. Tako bo Campo Santo od sedaj spadal pod okrilje Valva, razvijalec pa pravi, da to ne bo vplivalo na razvoj njihovega naslednjega projekta, In the Valley of Gods.

Zanimivo je, da je ustanovitelj Valva, Gabe Newell, ravno prejšnji mesec najavil, da se bo njihovo podjetje vrnilo k razvoju iger. Upamo, da imajo v mislih kakšne igre lastne produkcije in da ni s tem mislil samo najemanja ostalih razvijalcev v industriji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime