OnePlus 6 prihaja 16. maja

Čeprav od izida OnePlus 5 še ni minilo niti eno leto, se izid težko pričakovanega OnePlus 6 naglo bliža, vsaj če sodimo po vedno večjem uhajanju informacij. Z njihovo pomočjo smo si ustvarili dovolj jasno sliko o mobilniku samem.

Torej, nekaj informacij je tudi uradnih in najprej bi se rad osredotočil na le-te. OP6 bo izdelan iz novih materialov, velik fokus pa tokrat leži na zasnovi in izgledu. Prav tako bo odporen na vodo, s čimer se bo lahko postavljal pred starejšimi bratci. Izšel bo kot menjava za OnePlus 5T, ki se pod tem imenom prodaja v EU, UK in ZDA, in če je že 5T veljal za impresiven izdelek, bo OP6 še boljši.

Datum izida

Tako OnePlus 5 kot 3 sta izšla v juniju in mislim, da bodo tudi tokrat ostali zvesti tradiciji. Čeprav so nekateri viri kontradiktorni, naj bi OnePlus telefon predstavili konec aprila ali v maju. Tako trdijo pri GizmoChina, a iste osebe so pred časom enako trdile za marec 2018. Poglavitni podatek, ki razkriva bližino predstavitve in začetek prodaje, so zagotovo razprodaje, kjer je po znižani ceni mogoče dobiti 5T, s čimer se želijo znebiti zaloge.

Posodobitev: sedaj je končno znan datum izida, ki ga bomo doživeli 16. maja

Cena

Žal si pocenitev ni obetati. Cena naj bi presegla vse prejšnje modele iz OnePlus kolekcije, in čeprav še ni natančno znana, naj bi bila med 450 € (64 GB) in 670 € (256 GB) – brez davka, s tem lahko naraste vse do 850 €.

Manjša podražitev bi bila vsekakor pričakovana, vendar se bo, kot kaže, cena dvignila za precej več kot toliko, kar privržencev zagotovo ne bo navdušilo.

Dizajn in zaslon

OnePlus 6 bo imel podoben izrez kot iPhone X, čeprav bo zareza nekoliko manjša kot pri Applu. Povečave bo deležen še zaslon – saj, kot pravijo, večje je boljše. A to ne bo vplivalo na velikost celotnega aparata, ki naj bi ostala enaka. To najbrž pomeni 90 % pokritost zaslona. Že sedanji 5T ima kar 6.01 inch zaslon, 6 pa naj bi dosegel kar 6.28 inch.

Na veselje mnogih je soustanovitelj Carl Pei potrdil obstoj 3.5 mm avdiopriključka, ki bo tako še naprej skrbel za glasbeno razvajanje.

Na začetku sem pisal že o novih materialih. Točna zasnova še vedno ni popolnoma znana, a iz fotografij lahko razberemo steklu podoben material, ki bo prekrival zadnjo stran.

V neuradnih specifikacijah lahko zasledimo, da bo resolucija zaslona 2280×1080 in da bo telefon tehtal 175 g, v debelino pa meril 7.5 mm.

Kamera in baterija

OnePlus 6 bo imel zadaj kamero z dvojno lečo – f/1.7 in 20 MP ter 16 MP, kar je povsem enako kot pri prejšnjem modelu.

A sprememba pride na drugi strani, saj bi naj sprednja kamera bila 20 MP f/2.0, kar je precejšnja izboljšava. Brez dvomov vseeno ne gre, saj je OnePlus 5T imel 16 MP kamero.

Kakorkoli, obe kameri bosta v vsakem primeru dovolj kakovostni za zajem odličnih fotografij in posnetkov, kar nakazujejo tudi uradne fotografije, zajete s tem telefonom.

Vse so bile zajete v skoraj idealnih razmerah in zanimivo bo videti, kako se odreže v slabših svetlobnih pogojih.

Tudi baterija bo imela višjo kapaciteto, in sicer 3450 mAh. Večina specifikacij je na las podobna tistim v Oppo R15, kar informacije zgolj potrjuje, saj so specifikacije tudi pri predhodnikih bile skoraj identične.

Zasledil pa nisem nobenih podatkov o brezžičnem polnjenju, iz česar sklepam, da ne bo podprto.

Zmogljivost in prostor

Tu je vse že kristalno jasno, v OnePlus 6 se bo nahajal Snapdragon 845 procesor, 8 GB pomnilnika in 256 GB prostora, kar je potrdil tudi CEO. Te specifikacije pripadajo najzmogljivejšemu predstavniku, osebno pričakujem tudi kakšne porezane variante. Govorice govorijo o modelu z istim procesorjem, 6 GB pomnilnika in 64 GB prostora. Tudi operacijski sistem je potrjen, in sicer najnovejši Oreo 8.1.

Glede zmogljivosti tako ni nič novega, da bo šlo za izjemno zmogljiv telefon, kar je tudi za pričakovati glede na ceno, katero bodo zanj računali.

OnePlus 6 Avengers: Infinity War edicija

Na koncu bi omenili še posebno edicijo, ki se bo nanašala na Marvel skupino superjunakov – Maščevalce. Posebna edicija bo na voljo vsaj v UK s Snapdragon 845 procesorjem, 8 GB pomnilnika in 256 GB internega prostora. Skoraj zagotovo bo tudi na izgled spominjala na omenjeno skupino, s povsem drugačno barvno zasnovo.

Glede na to, da nov film Maščevalci izide 27. 4., bi to znalo namigovati na približen čas, kdaj bo telefon obiskoval police trgovin.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime