Daybreak Game Company, razvijalca igre H1Z1, doletela odpuščanja

Ena od prvih popularnih “battle royale” iger, H1Z1, ter njen založnik Daybreak Game Company sta se našla v finančnih škripcih. Pisali smo že o tem, da nekdaj popularna večigralska streljačina ni v ravno najboljšem položaju, saj ji je začelo močno upadati število igralcev.

H1Z1 je bila sprva plačljiva igra, a je nato preklopila na brezplačen (free2play) poslovni model, kar pri znalcih igričarske industrije takoj sproži rdeči alarm.

H1Z1 postal brezplačen

Danes so so pokazale še dodatne razpoke v podjetju, ko je le-to najavilo, da je potrebna ponovna organizacija podjetja in da bodo morali na žalost nekaj ljudi odpustiti. Kakšna je ta številka, še ni znano, je pa njihova glavna urednica za stike z javnostjo na Twitterju sporočila, da ni več zaposlena v podjetju.

Upamo, da se razvijalec Daybreak Game Company pobere iz finančne krize, saj so v preteklosti dostavili vrsto zanimivih naslovov, kot so Everquest, DC Universe Online ter Planetside 2.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!