15 ljudi, povezanih s PUBG goljufijami, aretiranih

Razvijalec Bluehole se že od samega začetka bori proti umazanim goljufivcem, ki so za svojo priljubljeno tarčo izbrali prav njihovo popularno “battle royal” igro Player Uknknown’s Battlegrounds.

Poleg vse svojih ukrepov, ki so jih storili na medmrežju, so se spravili na goljufivce tudi v povsem resničnem svetu. Tako se je na Kitajskem zvrstil niz 15 aretacij, razlog pa so bile prav PUBG goljufije. Namreč, aretirani so razvili hekerske programe in te celo prodajali, med njimi pa najdemo celo trojanca, imenovanega Huigezi Trojan, ki lahko prevzame nadzor nad uporabniškim računom in pridobi vse podatke neslutečega uporabnika.

Osumljenci, med katerimi najdemo čudna imena, kot so ‘OMG’, ‘FL’, ‘火狐’, ‘须弥’ in ‘炎黄’, so prejeli skupno 5.1 milijona dolarjev globe, medtem ko o zaporni kazni še ni podatkov.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!