Vse, kar je znanega o Fortnite sezoni 4 (Season 4)

Konstanten neuspeh, ki gre z roko v roki med igranjem Fortnita, ne bi bil niti približno tako očarljiv brez njegove lahkotne atmosfere. Za to poskrbi koncept razvijalcev, ki igri redno dodajajo izzive s kozmetičnimi nagradami za različne stile igranja. Pričakujem, da bodo tudi v 4. sezoni sledili preverjenemu konceptu ter ga še dodatno nadgradili. Spremembe map, orožij in tem so na poti, njihov obseg pa zaenkrat ostaja zavit v tančico skrivnosti. A razvijalci že nekaj časa postopoma razkrivajo nekatere spremembe, ki si jih bomo tu ogledali.

Kdaj se 4. sezona prične?

Uraden datum še ni določen. Tretja sezona se zaključi 30. 4., informacije pa predvidevajo, da bi se znala četrta sezona začeti že 30. 4., torej danes. A veliko bolj verjeten datum je 1. 5., dan po zaključku 3. sezone.

Za koliko me bo olajšal Battle Pass?

Vsaka sezona s sabo prinese nov Battle Pass, plačljiv paket, ki igralcu omogoči dostop do tedenskih izzivov in kozmetičnih nagrad. Cena še ni znana, pričakujem ceno okoli 950 V-Bucks (prbl. 10 €), kolikor je stal tudi v trenutni izvedbi.

Tema 4. sezone bo?

Če nam je iztekajoča sezona ponudila vesoljsko tematiko in astronavtske inačice opreme in izgleda, vključujoč riboglavca (Leviathan), se tokrat špil seli nazaj na zemljo. Glede na vse razkrite umetniške kreacije bodo tokrat v ospredju superheroji in zlobneži. Tviti so poročali o razpadu kometa, ki bo vsak dan prinesel nov lik. Do sedaj sta se pojavila dva junačka s herojskim pokrivalom ter začinjenim tekstom, ki bi ga zlahka pripisali superherojem.

Kako bo posodobitev vplivala na mape?

Če je sezona 3 prinesla preobrazbo zahodnega dela mape, bi bil z nedotaknjenim vzhodnim delom izjemno razočaran. Nekatera področja, kot je Titled Tower, pritegnejo veliko igralcev vsako tekmo, kar preostanek mape naredi željan akcije. Morda bo komet treščil naravnost v najbolj zaželeno destinacijo in se bo mapa razvijala skozi celotno sezono ter zaključila z odstranitvijo Moisty Mire. Upam, da do tega res pride, saj bi bilo smiselno, ampak ponovno, informacije je treba vzeti z mero soli.

Ali lahko pričakujem nova – spremenjena orožja?

Težko vprašanje. Epic dodaja nova orožja ves čas in večanje arsenala je, kot kaže, bil eden izmed osrednjih ciljev znotraj 3. sezone. Ampak nova orožja niso nekaj, kar Fortnite trenutno najbolj potrebuje. Zemljevidi potrebujejo malce več navdiha in obstoječa orožja kanček pozornosti več. Definitivno se bo tekom prihajajoče sezone trend dodajanja novih orožij nadaljeval, predvsem takšnih, povezanih s tematiko. Nikakor pa ne pričakovati razsežnosti, ki smo je bili deležni v iztekajoči sezoni.

Kako dolgo bo trajala nova sezona?

Dolžina bo najbrž približno enaka trenutni, kar pomeni 10 tednov. Napovedi so izredno nehvaležne, saj Epic neprestano razvija svojo vizijo, kar pomeni, da ni nič izklesano v kamen. Lahko traja samo dva meseca ali celo desetletje, kmalu bomo izvedeli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime