Bill Gates: “Vlaganje v Bitcoin je noro!”

Kriptomrzlica se je v zadnjih časih končno malce umirila, kar je dobra novica za vse tiste, ki ste odlašali z nakupom nove grafične kartice. Cene teh se počasi vračajo v razumljive okvire, in čeprav situacija še ni povsem ista kot pred eksplozijo kriptovalut, je vseeno veliko boljša kot pred nekaj meseci.

Slavni Bill Gates se je pred kratkim v intervjuju z CNBC dotaknil tudi kriptovalut. In o njih nima prav dobrega mnenja saj je imel pripravljenih par pikrih izjav.

“To je ena najbolj norih, spekulativnih stvari, ki sem jih videl. Če gledamo to kot skupino naložb, ne proizvajate ničesar, zato ne smete pričakovati, da bo šla vrednost navzgor.” Dodal je še: “Bitcoin in druge kriptovalute so investicija tipa ‘kdo je večji bedak.'”

A ni edini z negativnim mnenjem, saj je imel marsikaj negativnega za pripomniti tudi milijarder Warren Buffet, ki jih je označil kot “strup za podgane na kvadrat”. Njegovim domnevam je pritrdil še en milijarder, Charlie Murger, ki je trgovanje z kriptovalutami označil kot “demenco” in da je to podobno, “kot da nekdo trguje z drekom, vi pa se odločite, da nočete biti izključeni.”

Ko tako velika imena o določeni zadevi podajo negativna mnenja, se to seveda pozna. Tako je po teh izjavah vrednost Bitcoina padla za 6 % na 9.300 $, včeraj pa še za dodatna 2 %, isto pa se je zgodilo tudi z drugimi kriptovalutami.

O propadu kriptovalut poslušamo že nekaj časa, a dejstvo je, da Bitcoin ostaja močno vredna valuta. Nam je samo pomembno, da se cene grafičnih kartic normalizirajo in upamo, da bo v prihodnosti obstajal svet, kjer bodo grafične kartice in kriptovalute lahko živele v lepem sožitju.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime