Bill Gates: “Vlaganje v Bitcoin je noro!”

Kriptomrzlica se je v zadnjih časih končno malce umirila, kar je dobra novica za vse tiste, ki ste odlašali z nakupom nove grafične kartice. Cene teh se počasi vračajo v razumljive okvire, in čeprav situacija še ni povsem ista kot pred eksplozijo kriptovalut, je vseeno veliko boljša kot pred nekaj meseci.

Slavni Bill Gates se je pred kratkim v intervjuju z CNBC dotaknil tudi kriptovalut. In o njih nima prav dobrega mnenja saj je imel pripravljenih par pikrih izjav.

“To je ena najbolj norih, spekulativnih stvari, ki sem jih videl. Če gledamo to kot skupino naložb, ne proizvajate ničesar, zato ne smete pričakovati, da bo šla vrednost navzgor.” Dodal je še: “Bitcoin in druge kriptovalute so investicija tipa ‘kdo je večji bedak.'”

A ni edini z negativnim mnenjem, saj je imel marsikaj negativnega za pripomniti tudi milijarder Warren Buffet, ki jih je označil kot “strup za podgane na kvadrat”. Njegovim domnevam je pritrdil še en milijarder, Charlie Murger, ki je trgovanje z kriptovalutami označil kot “demenco” in da je to podobno, “kot da nekdo trguje z drekom, vi pa se odločite, da nočete biti izključeni.”

Ko tako velika imena o določeni zadevi podajo negativna mnenja, se to seveda pozna. Tako je po teh izjavah vrednost Bitcoina padla za 6 % na 9.300 $, včeraj pa še za dodatna 2 %, isto pa se je zgodilo tudi z drugimi kriptovalutami.

O propadu kriptovalut poslušamo že nekaj časa, a dejstvo je, da Bitcoin ostaja močno vredna valuta. Nam je samo pomembno, da se cene grafičnih kartic normalizirajo in upamo, da bo v prihodnosti obstajal svet, kjer bodo grafične kartice in kriptovalute lahko živele v lepem sožitju.

 

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Nintendo zaustavil proizvodnjo 3DS sistemov

Nintendo na trgu ročnih konzol v bistvu nikoli ni imel res prave konkurence. Sony se mu je poskušal postaviti po robu s...

Football Manager 2020 in Watch Dogs 2 popolnoma brezplačna na Epic Games trgovini

No, tole pa je lepo presenečenje. Teden nazaj smo se pritoževali, da je trgovina Epic Games svojo ponudbo brezplačnih...

NVIDIA v sekundi razprodala vso zalogo grafičnih kartic RTX 3080

Včeraj se je začela uradna prodaja RTX 3080 grafičnih kartic in igralci po celem svetu so potrpežljivo čakali, da se v spletnih...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!