Šest iger v slogu Red Dead Redemption za vaš PC

Marsikdo vsakodnevno preverja splet, da bi našel novico o izidu igre Red Dead Redemption 2 za računalnik, ampak za zdaj brez uspeha. Tako smo za vas pripravili seznam šestih podobnih iger, ki bodo poskusile potešiti vaše kavbojske želje. Pa začnimo.

Call of Juarez: Gunslinger

Call of Juarez je serija, ki ni povzela zanimanja kakor RDR, ampak lahko vseeno olajša čakanje vsem PC navdušencem. Gunslinger se poda v čas za Cartel, ki ni ravno navdušil privržence te zvrsti, zato niti nismo pričakovali kaj prida igre. A kako smo se zmotili. S hitrim igranjem, polnim zadovoljivih strelskih spopadov, se Gunslinger postavlja med ene najboljših vestern streljank v zgodovini.

V igri sledimo staremu lovcu na glave, Silasu Greavesu, skozi njegove razburljive dogodivščine, med katerimi najdemo kar nekaj podobnosti z Red Dead Redemption, najbolj opazni bosta verjetno tako imenovan »Dead Eye style bullet-time« in sistem dvobojevanja.

V igro se ne podajajte z mislijo, da bo igra velika kakor Red Dead Redemption, saj boste lahko Gunslinger dokončali v slabih desetih urah. Ampak če iščete dobro izpiljene dvoboje s pištolami, vas igra ne bo razočarala.

Hard West

Hard West je postavljen na Divji zahod, s “turn-based” sistemom, ki smo ga vajeni v XCOM seriji. Igri je dodan še supernatural dotik in tako dobimo spopad kavbojev med zombiji, duhovi, demoni ter nekaj srečanj s smrtjo.

Igranje lahko razdelimo v dva dela: glavni, strateški ekipni del ter drugi del, kjer igra zasije v svojem dizajnu ter odlični atmosferi.

Fallout: New Vegas

Kdo pravi, da bi moral biti Divji zahod postavljen v »stari zahod«? Razvijalci igre Fallout: New Vegas zagotovo niso bili takšnega mnenja. Igra prinese duha starega zahoda v nuklearno apokalipsko v prihodnosti 23. stoletja.

New Vegas uporablja znanja in lastnosti Fallout 3, ampak do glavne diference pride pri zgodbi, kjer New Vegas pokaže občutno razliko s predhodniki. Ljubezenske zgodbe, izguba najdražjih, iskanje maščevanja ter dnevno bojevanje za preživetje so le peščica stvari, ki igro dopolnjujejo.

Ko končate z osnovno igro, lahko doživetja v igri zaradi odličnih modov raztegnete še za nekaj več sto ur.

Oddworld: Stranger’s Wrath HD

Pomnite sistem lovca na glave v Red Dead Redemption? Sedaj temu dodajte čudne nezemljane, ki jih lovite s svojim samostrelom, in dobite Oddworld: Stranger’s Wrath HD.

Igra vsebuje tretjeosebno igranje pri raziskovanju okolice ter prvoosebno streljanje na nezemljane. Vaš samostrel pa ne polnijo navadne puščice, temveč čudna žepna bitja, kar doda še dodatno izvirnost igri.

Westerado: Double Barreled

Vsi nimamo neomejenega števila ur za igranje iger, da bi tako dobili dobre zgodbe. Zato je tukaj Westerado, ki ponuja edinstveno igranje s svojo pikselkasto grafiko. Zgodba in humor se odlično pretakata skozi igro, ki jo lahko dokončamo v nekaj urah, ampak omogoča neprestano preigravanje od začetka.

Klasična zgodba, nekdo je ubil vašo družino, ob iskanju morilca poznate le en detajl. Skozi umazana dela in posle pridobivate nove informacije, tako ste vsakič bližje krvniku, ki pa se v vsaki igri razlikuje.

Hunt: Showdown

Tokrat nismo postavljeni na peščeni zahod, ampak v južna močvirja, polna zombijev. Igra je trenutno še v zgodnjem dostopu in se želi približati trenutno popularnemu battle royale žanru. S svojim prijateljem in ostalimi 4–5 ekipami ste prepuščeni močvirju, obdanemu z zombiji, vaš cilj pa je pokončati njihovega vodjo, ki ga lahko najdete z zbranimi sledmi. Z ostalimi ekipami lahko sodelujete ali pa preprosto počakate, da nasprotnik opravi svoje, ga pokončate in prevzamete njegove stvari.

Hunt ni primeren ravno za vse, saj lahko s počasnim igranjem načne marsikateri živec. Če vam po končanem napornem delu in pokončani tarči nasprotnik spusti metek v hrbet in pobere vaše zaklade, lahko pričakujete kakšno razbito tipkovnico.


Za vse, ki pa že grizete nohte do naslednjega Red Dead Redemption za PS4 oziroma Xbox One, si lahko slednjo prednaročite na spodnji povezavi.

https://eigre.si/index.php?route=product/search&search=RDR2

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime