S.T.A.L.K.E.R. 2 je v izdelavi, znano leto izida

Verjetno se nekateri še spomnite razvojne ekipe GSC Game World? Ukrajinski studio za težaško serijo S.T.A.L.K.E.R. je sicer zaprl svoja vrata v 2011, a so nazaj! To bi le težko oznanili s čim boljšim kot visoko pričakovanim nadaljevanjem kultne franšize.

Na spletu je za novo igro že vzklila spletna stran, ki nudi le malo informacij, a poda leto izida. Kdaj bo torej zalezovalec prišel nazaj? Malo bo še treba počakati, saj komaj enkrat v 2021. Škoda, pa tako sem se veselil.

Kakorkoli, v intervjuju z GamesIndustry.biz smo dobili nekaj podatkov o prihodnosti, med drugim je bil omenjen razlog za razpustitev studia – niso bili pripravljeni razvijati igre na ravni kvalitete, ki so si jo zadali:

“Odločitev je bila naporna, saj je ekipa delala na novi igri, a vsi smo se zavedali, da nikakor ne bo na ravni, ki bi jo sami pričakovali od STALKER 2. Obstajal je tudi problem glede zanimanja in financiranja s smeri založnikov. Vsi so nudili denar komaj, ko bi prišli v alfa fazo. Pravzaprav bi lahko celotno igro financirali tudi sami, a nismo bili prepričani, kdo bi jo kupil, ko bi enkrat prišli dovolj daleč. ”

Kaj pa bo usoda studiu prinesla nasproti? Zraven S.T.A.L.K.E.R. franšize nameravajo delati tudi na realnočasovnih strategijah.

“Povsem smo prepričani v naše oboževalce. Trg, na katerem delujemo, je precej staromoden in ne gre za 16-letnike, temveč ljudi, stare 25–40 let. Ne zdi se nam, da bi zastonjski model ustrezal naši viziji za igro. Tako delamo na starošolski način s polno ceno in menimo, da po publika nad tem zadovoljna. Pričakujemo interes veliko starih oboževalcev! ”

Seveda pa studio ni povsem identični kot prej. Kar nekaj ljudi se je odcepilo in ustanovilo Vostok Games ter izdalo Survarium, zastonjsko večigralsko streljačino z elementi projektov njihovega prejšnjega studia. Nekaj drugih je končalo v West Games in tudi sami delajo na projektu, podobnem S.T.A.L.K.E.R. naslovom.

 

Vsekakor smo vsi veseli, da je studio nazaj in z veseljem si obetamo naslednje desetletje, ki bo okronano s S.T.A.L.K.E.R. nadaljevanjem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime