S.T.A.L.K.E.R. 2 je v izdelavi, znano leto izida

Verjetno se nekateri še spomnite razvojne ekipe GSC Game World? Ukrajinski studio za težaško serijo S.T.A.L.K.E.R. je sicer zaprl svoja vrata v 2011, a so nazaj! To bi le težko oznanili s čim boljšim kot visoko pričakovanim nadaljevanjem kultne franšize.

Na spletu je za novo igro že vzklila spletna stran, ki nudi le malo informacij, a poda leto izida. Kdaj bo torej zalezovalec prišel nazaj? Malo bo še treba počakati, saj komaj enkrat v 2021. Škoda, pa tako sem se veselil.

Kakorkoli, v intervjuju z GamesIndustry.biz smo dobili nekaj podatkov o prihodnosti, med drugim je bil omenjen razlog za razpustitev studia – niso bili pripravljeni razvijati igre na ravni kvalitete, ki so si jo zadali:

“Odločitev je bila naporna, saj je ekipa delala na novi igri, a vsi smo se zavedali, da nikakor ne bo na ravni, ki bi jo sami pričakovali od STALKER 2. Obstajal je tudi problem glede zanimanja in financiranja s smeri založnikov. Vsi so nudili denar komaj, ko bi prišli v alfa fazo. Pravzaprav bi lahko celotno igro financirali tudi sami, a nismo bili prepričani, kdo bi jo kupil, ko bi enkrat prišli dovolj daleč. ”

Kaj pa bo usoda studiu prinesla nasproti? Zraven S.T.A.L.K.E.R. franšize nameravajo delati tudi na realnočasovnih strategijah.

“Povsem smo prepričani v naše oboževalce. Trg, na katerem delujemo, je precej staromoden in ne gre za 16-letnike, temveč ljudi, stare 25–40 let. Ne zdi se nam, da bi zastonjski model ustrezal naši viziji za igro. Tako delamo na starošolski način s polno ceno in menimo, da po publika nad tem zadovoljna. Pričakujemo interes veliko starih oboževalcev! ”

Seveda pa studio ni povsem identični kot prej. Kar nekaj ljudi se je odcepilo in ustanovilo Vostok Games ter izdalo Survarium, zastonjsko večigralsko streljačino z elementi projektov njihovega prejšnjega studia. Nekaj drugih je končalo v West Games in tudi sami delajo na projektu, podobnem S.T.A.L.K.E.R. naslovom.

 

Vsekakor smo vsi veseli, da je studio nazaj in z veseljem si obetamo naslednje desetletje, ki bo okronano s S.T.A.L.K.E.R. nadaljevanjem.

Vaša reakcija na članek?

Simon D.
Simon D.
Urednik strani in amaterski razvijalec iger, le redek naslov uspe uiti njegovemu sokoljemu očesu, vsaj dokler ne zaudarja že od daleč. Pa tudi takrat je le redkokatera stvar bolj zabavna od polnega kritiziranja precenjenega govna.

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime