Google One prihaja kmalu

Oblačne storitve so v zadnjih letih v velikem razmahu, ki ga niso ubrzdale niti afere, povezane z vohunjenjem, in razna razkritja. Konformizem pač terja svoje in priročnost ter dostopnost sta velikokrat postavljena pred varnost in zasebnost. Potreba po prostoru se povečuje, oblak pa nudi preprostejšo in cenejšo alternativo NAS.

Kot preostali velikani je tudi Google na tej sceni prisoten od njenega začetka, storitev je poznana pod dosedanjim imenom Google Drive. Prenovljeno pa ne bo zgolj ime, temveč bo posodobljen tudi sam cenik, družinski načrt, in morda še najpomembnejše, neomejen brezplačen dostop do pomoči v “živo”. Za 100 GB bo treba mesečno odšteti 1,99 € (nespremenjeno), za 200 GB 2,99 € in za 2 TB 9,99 € (do sedaj 1 TB). Cena za večje pakete ostaja še naprej enaka, le-ti pa so tako ali tako v prvi vrsti namenjeni podjetjem.

Podpora, družinski načrt in dodatki

Google One obljublja dodatke, kot so Google Play krediti in popuste v hotelih, ki jih najdete preko Google Search.

Družinski načrt bo dovoljeval uporabo do petih uporabnikov na en plačan račun. Vsaka oseba prejme lasten hranilni prostor znotraj zakupljenega limita in brezplačno podporo uporabnikov.

Slednje bi se lahko izkazalo kot ena izmed uporabnejših funkcij. Obljubljeno je 24/7 svetovanje v živo – preko telefona, spleta ali klepeta, za vse plačnike storitev.

Vendar bo na vse to treba počakati še nekaj časa, če verjamemo govoricam, do začetka septembra. Vsi uporabniki, ki so naročniki storitev, bodo samodejno vključeni v Google One, o čemer bodo obveščeni preko e-pošte.

Vaša reakcija na članek?

Davorin
Zagretež, ki že 5 let nestrpno pričakuje naznanitev novega Zaklinjača in se vsako jutro z večjo slo želi podati v futuristične okoliše Cyberpunka. Sicer ljubiteljski kolesar in navdušen tehnoljub, ki začuda prezira zgolj "pametne" mobilnike. Kontakt: [email protected]

Sveže objave

Iron Harvest – Recenzija | Retrofuturistična prva svetovna vojna

Iron Harvest je novi strateški naslov razvijalca KING Art Games in založnika Deep Silver. Ta razvojni studio je sicer znan predvsem po...

Prva smrtna žrtev digitalnega hekerskega napada

Hekerski napadi so lahko za razna podjetja zelo boleča, a še vedno je vse samo digitalno in škoda, ki jo utrpijo, se...

Myst predelava dobila svoj prvi napovednik

Ime Myst je verjetno znano samo veteranom in pa retro navdušencem, vendar pa je ta igra leta 1993 navdušila praktično vsakega PC...

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!