Microsoft oznanil nov kontroler, prirejen igralcem s posebnimi potrebami

Dobrodelna ustanova SpecialEffect ter Microsoft sta oznanila prav poseben Xbox brezžični kontroler, ki je prirejen za igralce s posebnimi potrebami.

To je hvalevredna poteza, saj igričarstvo dandanes dosega čedalje širšo populacijo, med njimi pa se najde tudi nekaj potencialnih igričarjev, ki jim je zaradi njihovih posebnih potreb igranje zelo oteženo. Xbox Adaptive Controller, kakor se zadeva imenuje, bo vseboval velike, programabilne gumbe, priklopiti pa ga bo moč na različne zunanje naprave, kar ga bo naredilo močno prilagodljivega.

Takole je povedal direktor dobrodelne ustanove SpecialEffect, Dr. Mick Donegan:

“Kreiranje kompleksnih igričarskih nadzornih sistemov za ljudi s posebnimi potrebami zahteva svoj čas in strokovno znanje. Treba je upoštevati mnogo dejavnikov, od udobnosti in varnosti do namestitve ter izbire opreme. Ta kakovosten produkt omogoča zelo veliko prilagodljivost in efektiven način povezovanja nadzornega sistema s konzolo.”

Xbox Adaptive Controller zaenkrat še ni na voljo, prišel pa naj bi še letos. Več o produktu si lahko preberete na njihovi uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime