Battlefield 5 prenos v živo!

Posodobitev: končno je napočil čas, da zvemo več informacij o naslednjem delu Battlefield serije! Prenos v živo se bo začel ob 22.00, spodaj prenos v živo!


Pred kratkim so ušle uradne informacije, da bo nova igra Battlefield franšize, imenovana Battlefield V, na prodajne police prišla še v tem letu, uradno razkritje pa bo jutri, 23. maja. Sicer novice o obstoju niso nove, to se je namigovalo že pred meseci, kjer smo od zanesljivega vira izvedeli tudi, da se bo tematika navezovala na drugo svetovno vojno. Druge informacije so poročale tudi o obstoju Battle Royale načina, kar je resda čudno, a ne nepričakovano.

Ni torej nobenega dvoma, da je Battlefield V v razvoju in da bo vseboval co-op ter zgodbeni način, podoben kot temu v Battlefield 1. Je pa govora tudi o škatlicah s plenom (lootbox), čeprav zaradi kontroverznosti verjetno ne bodo vsebovale drugega kot kozmetične dodatke.

Kaj je bilo razkritega?

Youtuber Drakesden, znan Battlefield igralec in žvižgač je razkril, da bo igra ponovno postavljena v obdobje druge svetovne vojne. Glede na uspešnost Battlefield 1 gre za nenavadno potezo, saj je isto lani storil že Call of Duty z mešanim uspehom. Nekaj je tudi omemb, da bo naslednja igra v franšizi Battlefield: Bad Company 3, postavljena v Vietnamsko vojno, a to ima za sabo le malo konkretnih dokazov.

Enoigralska kampanja

Okoli so letele omembe o enoigralski kampanji, podobni kot tej v Battlefield 1. Igrali naj bi kot vojaki različnih nacij in operacij. Ena izmed informacij je označevala tudi, da bi naj celotna kampanja potekala iz zornega kota nemških vojakov, a po vsej verjetnosti bo to le del kampanje.

Kot zanimivost bo vključen tudi co-op način, ki je nazadnje bil prisoten v Bad Company 2. Vseboval bi naj naključno generirane Conquest misije. Prejšnje Battlefield igre v vpeljavi co-op načina niso doživele ravno dobrega uspeha, saj je bila glavna tematika vedno izdelava skupine in sodelovanje v večjih bitkah. Umetna inteligenca enostavno ne more konkurirati z dejanskimi igralci.

Škatlice s plenom? No prav

Žal prihaja tudi to, čeprav bi naj vsebovale le kozmetične dodatke. Zelo podobno kot trenutno v Battlefield 1 in pričakovano glede na neuspeh Battlefront 2. Poročila govorijo o več kot le izgledih orožij in vozil – prilagodljivost bi naj glede na slogan (dobrodošli na svojo bojišče) bila osrednji del igre.

Kaj pa večigralstvo?

Kot do sedaj je DICE najprej razkril tematiko in zgodbo, o večigralstvu pa konkretnih informacij še ni. Govora je o Battle Royale načinu, a trenutno je le v testiranju in ni še čisto gotovo, ali bo prisoten v končnem produktu.

Naša pričakovanja

Glede na zagotovljeno tematiko druge svetovne vojne, lahko pričakujemo kampanjo v krajih, kot je Normandija, Stalingrad in morda Dundirk, ki se je do sedaj le redko pojavil v igrah. Lahko bi dobili tudi večje tankovske bitke, kot so El Alamein in Kursk.

Co-op je dobrodošla edicija, čeprav bomo videli, kako se bo obnesel. In škatle s plenom se bodo morda res pojavile, a v kolikor bodo vsebovale le kozmetične stvari in jih bo mogoče pridobiti tudi preko igranja, s tem nimamo problemov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime