Več anime člankov? Lahko, povrhu pa še Manga

Torej odločil sem se, da se bom poleg novičk v zvezi z Escape from tarkov lotil še pisanja novičk v zvezi z animeji (japonska animacija) ter mangami/manhwa (Japonski ter Korejski strip). Nameravam pisati nekako dve veji oziroma vrsti novičk. Ena vrsta bodo aktualna dogajanja v animiranem svetu, druga pa bo bolj osebno pisanje, bolj nekako naštevanje in opisovanje meni ljubih animejev, mang ter manhw.

Da takoj na začetku razčistimo.

Anime je beseda, ki označuje Japonsko animacijo. To so animirani filmi ter serije. Po veliki večini ljudje mislijo, da so to zgolj “risanke” za otroke. No bolj malo jih je za res mlado občinstvo, ogromno pa jih je za odrasle. Tu spet nimam v mislih pornografije (katero zagotovo vsi poznate) temveč zgolj serije/filme z vsebino, ki jo lahko resnično dojamejo in cenijo le odrasli.

Pisaril bom tudi o Mangah.
Manga je izraz, ki poimenuje japonski strip. Bere se praviloma od desne proti levi strani in prav tako se tudi lista (torej začneš na drugi strani zvezka). Tudi sistem branja okencev je malenkost drugačen, a ko se ga človek priuči je super zadevščina. Priznam, na začetku se loviš, da si kot pes, ki lovi svoj rep…
Večinoma se mange berejo v angleškem jeziku, saj bi lahko slovenske prevode preštel na prste ene roke tudi mizar…če kdo ne dojame, mizarji imajo ponavadi še kak prst manj..

Manhwa pa bo tretja zadevščina, zaradi katere bo trpela tipkovnica.
Na srečo uporabljam staro IBM (cca 25 let stara pomojem..) tako, da za neredno izhajanje
člankov bom po navadi okrivil počasno odzivnost tipkovnice (čeprav boga zadevščina ni prav nič kriva…a grešnega kozla pač rabim..).
Manhwa je prav tako zvrst stripov, le da so Korejski (južni del polotoka). Posebnost teh je, da se berejo ponavadi normalno kot vsak strip, torej zaporedje okencev, so pa nekateri tudi barvni (za razliko od mang, ki so črno bele). Stil risanja pa je malenkost manj podroben (za pomanjkanje barv neaktere mange kompenzirajo z resnično bombastičnimi risarskimi tehnikami).

Mislim, da bo zaenkrat dovolj oklepajev v stavkih.
Kdor je do tukaj prišel, čestitam. Izgleda, da te ta tematika zanima, v komentarjih mi napišite s čim naj začnem (Manga, Manhwa ali Anime).

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime