Battlefield 5 uradno razkrit, znan tudi datum izida

Včeraj ob 22.00 smo napeto spremljali EA-jev uradni YouTube kanal. Napovedano je bilo namreč razkritje naslednjega dela serije in vsi smo z zadržanim dihom spremljali, kje se bo sploh igra odvijala. Smo bili navdušeni?


Battlefield 5 oz. Battlefield V se zopet vrača v obdobje 2. svetovne vojne. Razvijalci obljubljajo, da bodo ta največji konflikt v človeški zgodovini prikazali na do sedaj neviden način, saj napovedujejo napete bitke in prevetritev njihove Battlefield serije.

Enoigralska kampanja se bo tokrat imenovala “War Stories” in po napovedniku sodeč, bo tu zopet polno pokanja, bleščeče akcije, medtem ko bo realizem bolj kot ne puščen v ozadju. Celoten napovednik je pričaral nekakšno čudno mešanico barvite akcije, kjer zavezniki sploh ne nosijo uniform, med našo četico pomagačev pa se je znašla punca, ki ima namesto roke železen kavelj. Vse skupaj je pustilo rahlo čuden vtis, kot bi mešal Inglorious Bastards z Battlefield igro.

V večigralstvu bo nov način Tides of War, ki bo poskrbel, da se bo bojišče konstanto razvijalo z novimi dogodki, izzivi in objektivi. V spregi s tem bo prisotna novost imenovana Company. Ta bo omogočala, da naše vojake lahko popolnoma prilagodimo našim željam, kostumizirati pa bo moč tudi orožja ter vozila, tako po izgledu kot po njihovih zmožnostih.

Vrača se tudi igranje med 64 istočasnimi igralci iz popularnega načina Conquest, tu pa bo še povsem nov večigralski način Grand Operations, kjer se bodo igralci bojevali preko map med tremi do štirimi dnevi, vsak dan pa bo odločal na nadaljnji potek spopadov. Primer tega: naša ekipa napade sovražno linijo in najprej skočimo iz letala (tako kot v PUBG) in se spustimo s padali za sovražnikovim hrbtom. Tam v prvem dnevu poskušamo uničiti artilerijo in glede na to koliko topov uničimo, toliko “respawnov” bomo imeli na voljo naslednji dan. In potem glede na to kako se odvije drugi dan, se bo odražalo na tretjem dnevu. Če smo po treh dnevih izenačeni, napredujemo v četrti dan imenovan “Final Stand”, kjer “respawnov” ni več in se odvije bitka do zadnjega moža.

Vrača se tudi sodelovalni način, ki bo tokrat imenovan Combined Arms. Pomagalno bodo lahko naenkrat igrali štirje igralci, ki se bodo spopadali proti proceduralno genereranimi misijami in objektivi.

Poglejmo si še nekaj sprememb. Takoj, ko se bomo pridružili v večigralski spopad, bomo postavljeni v Squad, to je ekipni način, z nekaj novostmi Po novem bodo lahko padle soborce oživljali vsi, ne glede na njihov igralni razred. Seveda bodo zdravilci posedovali hitrejšo animacijo oživljanja, padle bojevnike pa bomo vrnili nazaj k živim z večjo količino zdravja. Med igranjem bo moč celo popravljati nekatere zgradbe in si tako pridobiti določeno mero taktične prednosti. Prej nepomična stacionarna orožja bo sedaj moč prevažati naokoli, prenove pa bile deležne tudi animacije. Sedaj se bomo med “prone” položajem zavrteli za 360 stopinj, obračanje pa bodo spremljale ustrezne animacije.

Morda največja novost je, da Battlefield 5 ne bo vseboval nobenih “loot boxov” sploh in očitno se je založnik nekaj le naučil od svojega debakla s Battlefront II. Prav tako bodo vse mape povsem zastonj, izginil bo tudi Premium Pass. Moč bo kupiti samo kozmetične mikrotranskacije, a te si bo moč prislužiti tudi med igranjem.

Dobro, kdaj bomo lahko zadevo preizkusili in čimprej začeli z igranjem. Uradni datum izida je 19. oktober a to velja samo za tiste, ki so si naročili standardno edicijo igre. Naročniki Deluxe verzije bodo z igranjem lahko pričeli 16. oktobra, tisti, ki ste se pa naročili na njihovo storitev Origin Access Play First Trial, pa boste lahko igrali že 11. oktobra.

Seveda bo na voljo tudi odprta beta, ki bo tekla vse do izida igre. Datum te še ni zakoličen, bo pa verjetno več znanega na EA Play, med 9. in 11. junijem.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Upal sem da bo tudi ta Battlefield tok epic, da bi tako kot Battlefield 1 ZMLEL najnovejsi Call of Duty tako kot 2016. Ampak po teh 30-40 minutah, dlje k sem gledal, bolj razočaran in zdolgočasen sem bil.
    “My dissapointment is immesurable and my day is ruined”.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime