Umrl je znani igričarski kritik TotalBiscuit

Danes, v zgodnjih jutranjih urah, je igričarska industrija utrpela hud udarec. Umrl je namreč znani kritik John Bain, ki smo ga mnogi poznali pod vzdevkom TotalBiscuit.

Žalostno novico je preko Twitterja sporočila njegova žena, Genna Bain, v obliki ganljive kratke pesmi. TotalBiscuit se je zadnja štiri leta pogumno in z vsemi močmi bojeval proti raku, a na koncu je žal bitko izgubil.

Še ta mesec je oznanil, da se bo upokojil od snemanja opisov, saj je zaradi bolezni to postalo nemogoče, napisal pa je tudi, da je zdravljenje s kemoterapijo postalo neučinkovito. Par ur pred smrtjo je izdal na Twitterju povezavo do svojega “podcasta” in nihče ni pričakoval, da bo to tudi njegov zadnji stik s svojimi oboževalci.

Bain je med 2005 in 2010 vodil “podcast” imenovan World of Warcraft Radio, ogromno je storil tudi za Starcraft 2 sceno, kjer je bil manager ekipe Axiom, odličen pa je bil tudi v komentiranju Starcraft spopadov. Nato pa je začel snemati posnetke za YouTube, kjer je postal slaven zaradi svoje serije posnetkov “WTF Is…”, tam pa je podrobno obdelal razne teme iz igričarske industrije kot tudi same igre. Začel je tudi nov “podcast” imenovan Co-Optional, ta pa bo sedaj prešel v roke njegovi ženi, Genni. Kot je zapisal v svoji objavi na Redditu: “ko zapustim ta svet, želim nekaj pustiti svoji družini, kar jim bo pomagalo do zaslužka.”

TotalBiscuit je vedel, da bo kmalu vsega konec, saj je zapisal ganljivo izpoved: “Bil je privilegij, hvala, ker ste me spustili v svoja življenja in da sem lahko storil nekaj tako pomembnega in vplival na to, kako zapravite svoj težko prislužen denar.”

TotalBiscuit je vsekakor imel pomemben vpliv na industrijo, tudi na pisca teh vrstic, saj je bil prav on zaslužen, da sem se spustil v opisovanje iger in ustvarjanje vsebine v Sloveniji, vezane na ta naš priljubljen hobi. Nikoli si nisem mislil, da lahko nekdo govori o samo eni igri celo uro na YouTubu in da bom dejansko zadevo pogledal do konca. A prav to se je zgodilo, saj je John znal tematiko predstaviti na zanimiv način, kjer je čas minil, kot bi mignil.

Tudi njegov čas se je iztekel prehitro, saj je ta svet zapustil pri borih 33-ih. Njegovi družini lahko izrečemo samo iskreno sožalje, upamo pa, da je John končno nekje, kjer lahko uživa brez bolečin.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime