Active Shooter – simulacija streljanja na šoli bo doživela izid na Steamu

Približuje se izid še ene pošteno kontroverzne igre, ki bo izšla na Steamu. Ta se imenuje Active Shooter, v osnovi pa se gre za simulacijo policijskih posebnih sil (SWAT), ki se odzovejo na krizno situacijo na šoli.

Active Shooter naj bi bila realistična streljanka, ki bo veliko polagala na taktičnost ter umetno inteligenco. A kar je dvignilo prah pri igri je dejstvo, da se bomo lahko preizkusili tudi v koži pobijalca nedolžnih sošolcev, policistov ter učiteljev.

Dobrodelna ustanova Infer Trust je podjetju Valve že poslala prošnjo, naj blokira izid igre. Kot je povedal predstavnik: “Od začetka leta se je v ZDA zgodilo 22 streljanj na šolah. Zakaj bi kdo mislil, da je promocija te igre, ki je popolnoma brezčutna do žrtev,  dobra ideja? Ogorčeni smo, da se igro sploh promovira.”

Razvijalec Acid se je na obtožbe odzval z izjavo, kjer pravijo da igra ne promovira nobenega nasilja, sploh pa ne masovnega streljanja. Izjavili so še, da obstajajo veliko bolj nasilne igre kot so Postal, Carmageddon in Hatred a so te še vedno na koncu izšle.

Razvijalec je namignil, da zna pred izidom igre odstraniti sporno vsebino a se k temu ni zavezal. Active Shooter je precej razburkal tudi Steam forum, kjer nekateri izid podpirajo, nekateri pa temu močno napsrotujejo.

Igra bo izšla zelo kmalu in sicer 6. junija, videli pa bomo v kakšni obliki se bo to zgodilo… Če sploh.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime