Steam in njihov nov pravilnik o zasebnosti

Kot morda že veste, praktično vsa podjetja in storitve posodabljajo svoj pravilni o zasebnosti zaradi novega zakona GDPR. Velika večina ljudi novega pravilnika ne prebere, ampak enkrat za spremembo je v posodobitvi nekaj dobrega. Sedaj morajo storitve in podjetja z vami deliti, katere informacije o vas zbirajo.

Pri Steamu bi si mislili, da ne zbirajo prav veliko informacij o vas. No, resnica je, da kar veliko. Beležijo vse vaše pogovore do enega meseca nazaj, prav tako beležijo vse vaše nakupe na njihovi platformi, oktobra lani pa so začeli beležiti tudi vse vaše preigrane spopade v DOTA 2, CS:GO-ju in Portal 2. Če vas te informacije zanimajo, si jih lahko tudi sami ogledate, prav tako pa lahko tudi pogledate, koga ste prijavili in iz kakšnih razlogov, nato pa lahko še preverite, če je ta oseba dobila VAC/Game/Trade ban.

Stvari, ki jih še beležijo, je res preveč, da bi jih vse našteli v enem članku in interesantom priporočamo, da si to pogledate še sami tukaj ter da ste v prihodnosti mogoče malo bolj zavedni, kaj si pišete na Steamu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime