Anime seznamček za 13+, prosim? Seveda, takoj

Ojoj pa ne že spet članek o animejih? Anže, kje so pa članki o Tarkov?
Žal se na Tarkov sceni ne dogaja nič posebnega, Nikita se je umaknil z Reddita, tako da se za vse novice zdaj spremlja njihov forum. A zaenkrat nič zanimivega.

Torej, na hitro vam bom spisal en kratek članek s seznamom animejev, ki so primerni za gledalce, starejše od 13 let. Načeloma to ne pomeni, da so otročji, temveč da v njih ni prikazane ali pa je zgolj minimalna količina krvi.

Da ne dolgovezim …

Naruto + Naruto Shippuden 

Verjetno ga ni človeka, ki ne bi poznal malega paglavca v oranžni obleki, skakajočega z veje na vejo, ter skoki, ki so tako dolgi, da jim še olimpijski prvaki v skokih v dolžine ne konkurirajo? No, če kdo slučajno ne ve, o kom govorim, je to Naruto (ime glavnega junaka ter ime serije). V prvi seriji Naruto se zgodba dogaja v njegovih otroških letih, kjer spremljamo njegov trening ter napredek. V njegovo telo so kot otroku skrili nepojmljivo moč lisičke zvitorepke (no, v bistvu je bolj lisjak iz Pripyata, Černobila, saj ima 9 repov …).
Vaščani v njegovi vasi ga vsi zaničujejo in Naruto je odločen, da bo nekega dne postal Hokage, poglavar vasi.

Naruto Shippuden se dogaja nekaj let po prvi seriji in je nadaljevanje. Spet spremljamo našega glavnega junaka Narutoja na njegovih podvigih, ko se skuša dokopati do svojega prijatelja, ki je prestopil na temno stran. Tu je Naruto v najstniških letih in korak bližje k izpolnitvi svojim otroškim sanjam, da postane poglavar vasi.


 

Bleach

Še en anime, ki ga mora poznati vsak ljubitelj. Bleach se dogaja v današnjem času in svetu. Glavni junak Ichigo ima nenavadno sposobnost, vidi duše preminulih ter jim pomaga, kolikor pač lahko (ko nekdo prevrne vazico z nageljčki, seveda, da jim pokažeš vraga, saj so bile rožice namenjene osebi, ki je na tem mestu preminula). Po spletu okoliščin pa dobi moč bogov smrti (nekako slab prevod, a tako žal je, bogovi smrti so ljudje, ki so umrli in so v “nebesih” opravili šolo za ta poklic in sedaj na zemlji pomagajo izgubljenim dušam najti pot v raj). Hitro se izve, da Ichigo ne bo zgolj navaden bogec, saj se njegova moč eksponentno zvišuje in tako postanejo nanj pozorni v “nebesih”.
Čakajo vas epske bitke in odlična zvočna podlaga, definitivno vredno ogleda za čez poletje.


One Piece

Zopet, anime, ki bi ga morali vsi poznati. One Piece je zgodba o mladem piratu z imenom Luffy. Kot otrok je pojedel hudičev sadež in dobil posebno moč. Postal je gumast. Po želji se lahko razteguje, krči, oblikuje in izvaja še mnogo drugih karafek. Nekega dne se je odločil, da poišče zaklad, katerega je skril eden izmed najmogočnejših piratov, preden so ga skrajšali za glavo … dobesedno. Tekom razvoja zgodbe spremljamo Luffyja in njegovo posadko, kako se počasi dopolnjuje in odkriva skrivnosti prostranega oceana na poti v Grand Line, kjer naj bi se skrival zaklad. Trenutno ima anime 838 epizod, v vsaki je približno 19 minut materiala za ogled, se pravi dovolj za 265 ur ali 11 dni konstantnega gledanja brez premorov za hrano, spanje in WC … Veliko sreče pri tem.

Glede na to, koliko sem se razpisal pri do sedaj napisanih animejih, bo počasi treba zaključiti. Če so predolgi, statistika pravi, da ljudje daljših besedil ne preberejo do konca, tako da bom razdelil na več delov. V tej kategoriji torej 13+, imam še nekje 6 naslovov, nato pa gremo na 17+ ter 18+ (zgolj označuje litre krvi, nič drugega).

Sedaj pa hitro gledat, ko bo konec te serije člankov, boste dobri z gledanjem za nadaljnji dve leti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime