PUBG Corp vložil tožbo proti Epic Games (Fortnite)

Tožbe med velikani v zadnjem času več niso nič posebnega. Tako je oškodnina tokrat zadišala PUBG Corp, ki toži Epic Games. Predmet spora je po navedbah Korea Timesa kršitev avtorskih pravic. Vložena je bila januarja, o primeru bo razsojalo sodišče v Seulu.

Epic Games so v Fortnite, ki je v zgodnji dostop prišel junija 2017, septembra vključili brezplačen battle royale način. Do tega naj bi prišlo zaradi mlačne prodaje PvE “Free the World”. Gre za co-op izkušnjo, v kateri ob pomoči do treh soigralcev rešuješ deželo pred zombi nadlego.

Bluehole VP Chang Han Kim je dejal: “Z Epic Games smo skozi razvoj naše igre sodelovali, saj so stvaritelji UE4, programskega okolja, ki smo ga uporabili za razvoj naše igre. Ob prihodu Fortnite Battle Royale smo od igralcev prejeli povratne informacije, zaradi česar smo Fortnite tudi sami preizkusili. Tožba se ne navezuje na žanrsko podobnost, temveč na zlorabo dobrega imena naše igre, saj so brez dovoljenja uporabljali ime naše igre za lastno oglaševanje. Lahko rečem, da je izkušnja replicirana in predstavlja to, po čemer je znan tudi naš PUBG.”

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime