Moja novica

Facebook

Instagram

Youtube

Discord

Hitrost

Samsung začel izdelovati prve 32 GB DDR4 pomnilniške module za prenosnike

Navkljub (še vedno) visokim cenam pomnilnikov, gre tehnologija neumorno dalje in nič drugače ni na pomnilniškem področju.

Tako je Samsung začel izdelovati prve DDR4 pomnilniške module, ki bodo nosili kapaciteto kar 32 GB. Tosortni pomnilniki bodo najprej na voljo samo za prenosne računalnike, zato bodo te ploščice tipa SO-DIMM, kjer je bila prej največja velikost 16 GB.

Roko na srce dandanes v igrah niti ne potrebujete takšne količine spomina, a zna zadeva priti hudimano prav v kakšnih drugih aplikacijah, kot so Adobe Photoshop, Illustrator ali Premiere Pro.

Kljub temu Samsung nove pomnilnike hvali predvsem na področju iger:

“Samsungovi 32 GB DDR4 DRAM pomnilniki bodo na prenosnih računalnikih dostavili igričarsko izkušnjo, ki je bolj močna in poglobljena kot kadarkoli prej. Še naprej bomo dostavljali najbolj napredne DRAM  izdelke z nadgrajeno hitrostjo ter velikostjo tako na prenosnih kot stacionarnih računalnikih.”

Kakšna pa bo kaj hitrost? Po Samsungovih besedah naj bi novi pomnilniki bili 11 % hitrejši ter za 39 % bolj energetsko varčni. To je predvsem posledica novega 10 nm izdelovalnega procesa, za razliko od prejšnjega 20 nm.

“Prenosni računalnik, opremljen z dvema 32 GB DDR4 moduloma med aktivnim stanjem porabi manj kot 4.6 W energije, med mirovanjem pa manj kot 1.4 W. V primerjavi z današnjim prenosnimi računalniki, opremljenimi s 16 GB pomnilnika, je to zmanjšanje porabe za 39 % med aktivnim stanjem in 25 % med mirovanjem.”

Ni še točno znano, kdaj bodo ti pomnilniki ugledali luč dneva, verjetno pa se bo to zgodilo prav kmalu. Veselimo se nadgrajene igričarske izkušnje, malo manj pa se veselimo cene, ki zna biti, glede na trenutne razmere na trgu, astronomska.

 

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

Steam v čast praznovanja kitajskega novega leta gosti novo razprodajo

Nekaj časa nazaj smo vam obljubili, da Steam pripravlja novo razprodajo, ki bo iz vas poskušala izcuzati še tiste zadnje zlatnike, ki...

Disco Elysium prejel Hardcore igralni način, ki naredi igro močno težjo

Disco Elysium sem nedolgo nazaj opisal in ob svoji igralni sem strašansko užival. Špilu malce zamerim, saj ima tako napredno oblikovane dialoge,...

Priljubljeni YouTuber Linus razmišlja o upokojitvi

Morda najbolj popularni tehnološki navdušenec na internetu Linus Sebastian je včeraj spočel prenos v živo, kjer je povedal par težkih zadev.

Epic Games ta teden podarja igro The Bridge, naslednji teden pa je na vrsti Farming Simulator 19

Nov teden, nova brezplačna igra na Epic Games trgovini. Prejšnji teden smo se v zastonjski obliki poigrali z igro Horace, danes pa...

Govorice o predelavi Knights of the Old Republic zopet oživele

Dvojec iger Knights of the Old Republic je den tistih izdelkov, ki bi si zagotovo zaslužil predelavo v bolj moderno preobleko. Originalni...

Povezane novice

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!