Samsung začel izdelovati prve 32 GB DDR4 pomnilniške module za prenosnike

Navkljub (še vedno) visokim cenam pomnilnikov, gre tehnologija neumorno dalje in nič drugače ni na pomnilniškem področju.

Tako je Samsung začel izdelovati prve DDR4 pomnilniške module, ki bodo nosili kapaciteto kar 32 GB. Tosortni pomnilniki bodo najprej na voljo samo za prenosne računalnike, zato bodo te ploščice tipa SO-DIMM, kjer je bila prej največja velikost 16 GB.

Roko na srce dandanes v igrah niti ne potrebujete takšne količine spomina, a zna zadeva priti hudimano prav v kakšnih drugih aplikacijah, kot so Adobe Photoshop, Illustrator ali Premiere Pro.

Kljub temu Samsung nove pomnilnike hvali predvsem na področju iger:

“Samsungovi 32 GB DDR4 DRAM pomnilniki bodo na prenosnih računalnikih dostavili igričarsko izkušnjo, ki je bolj močna in poglobljena kot kadarkoli prej. Še naprej bomo dostavljali najbolj napredne DRAM  izdelke z nadgrajeno hitrostjo ter velikostjo tako na prenosnih kot stacionarnih računalnikih.”

Kakšna pa bo kaj hitrost? Po Samsungovih besedah naj bi novi pomnilniki bili 11 % hitrejši ter za 39 % bolj energetsko varčni. To je predvsem posledica novega 10 nm izdelovalnega procesa, za razliko od prejšnjega 20 nm.

“Prenosni računalnik, opremljen z dvema 32 GB DDR4 moduloma med aktivnim stanjem porabi manj kot 4.6 W energije, med mirovanjem pa manj kot 1.4 W. V primerjavi z današnjim prenosnimi računalniki, opremljenimi s 16 GB pomnilnika, je to zmanjšanje porabe za 39 % med aktivnim stanjem in 25 % med mirovanjem.”

Ni še točno znano, kdaj bodo ti pomnilniki ugledali luč dneva, verjetno pa se bo to zgodilo prav kmalu. Veselimo se nadgrajene igričarske izkušnje, malo manj pa se veselimo cene, ki zna biti, glede na trenutne razmere na trgu, astronomska.

 

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime