Hrošč, ki je vsaj 10 let ogrožal 125 milijonov Steamovih uporabnikov

Najpopularnejša spletna platforma, ki služi nakupu iger, je kar 10 let vključevala hrošč visokega tveganja, ogroženih je bilo na milijone uporabnikov. Zakaj sploh govorimo o njem? Hrošč je bil odkrit in odpravljen šele pred kratkim. Napadalec je zaradi njega lahko oddaljeno prevzel nadzor nad žrtvinim računalnikom, zaradi necelostne kode znotraj Steam client library.

Tom Court, raziskovalec spletne varnosti, je povedal:”Varnostno dojemljivi PC gejmerji ste v preteklih dneh najbrž opazili nov Steam popravek. Odpravil je hrošča, ki je bil prisoten vsaj 10 let in omogočal visoko stopnjo zlorabe. Bil je sila preprost in grožnja varnosti vašega računalnika, predvsem zaradi manjka aspekta sodobne zaščite. Že dejstvo, da je ostal neodkrit skozi tako dolgo obdobje, na tako priljubljeni platformi, je presenetljivo.”

Lahko si ogledate video, ki hrošč in njegovo zlorabo prikaže praktično. Court je pohvalil Steamovo odzivnost, ki so se odprave hrošča lotili takoj in ga v testno različico vključili prej kot v dnevu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime